Відкидайте борщ: буряк знайшов нове призначення для сніданку!

Осінь вже на вулиці, і це означає, що настав час для приготування страв з гарбуза, буряка, яблук та інших сезонних овочів і фруктів. Наприклад, оладки можуть стати чудовим доповненням до чаю або кави, а також їх можна адаптувати до солоного варіанту в якості закуски. Легкі, але несподівано поживні оладки з буряка стануть відмінним вибором.

Вони не лише допоможуть підтримувати вашу фігуру, а й урізноманітнять повсякденне меню. Така страва буде до душі тим, хто любить овочі, але не знає, як їх смачно приготувати. Оладки ідеально підходять для обіду або вечері восени. Їх оцінять як діти, так і дорослі. А підготовка таких оладків забере не більше півгодини.

Оладки з буряка, яблук та фети

Страва, яка стане відмінною альтернативою класичним оладкам

Вам знадобиться:

Для оладок:

  • яблука – 2 шт.
  • буряк – 2 шт.
  • яйце – 1 шт.
  • фета – 200 г
  • борошно – 60 г
  • оливкова олія

Для соусу:

  • грецький йогурт – 3 ст.л.
  • майонез – 3 ст.л.
  • лимон – 1/2 шт.
  • щіпка морської солі

Як готувати:

Натріть яблука на великій тертці разом зі шкіркою. Потім відіжміть зайву рідину і перекладіть в миску. Так само вчиніть із буряком, але перед натеренням його потрібно очистити. Об’єднайте буряк з яблуками. Додайте яйце і розкришену фету. Ретельно перемішайте. Введіть борошно і знову добре перемішайте.

На розігріту пательню налийте трохи оливкової олії. Обсмажте оладки до рівномірного рум’янцю. Перекладіть на тарілку, застелену паперовим рушником. Змішайте йогурт, майонез, лимонний сік і цедру, посоліть за смаком.

Подавайте оладки гарячими разом із соусом і, за бажанням, листям салату.

Поради: обирайте тверді сорти яблук з вираженим смаком для покращення аромату та текстури. Смаження на вершковому маслі додасть оладкам приємний вершковий присмак. Подавайте їх разом з грецьким йогуртом та родзинками.