Сніданок Тутанхамона: як приготувати яйця в єгипетському стилі

Яйця займають одне з провідних місць у світовій кулінарії завдяки своїй універсальності, харчовій цінності та різноманітності способів приготування. Їх можна варити або смажити, а також додавати в різноманітні страви. Існує безліч способів приготування яєць. Особливого інтересу заслуговують варені та обсмажені яйця.

Цей спосіб приготування був популярний ще в Давньому Єгипті. Щоб покращити смак, використали велику кількість різноманітних спецій. Кожен кухар додавав свої улюблені прянощі, що робило кожну страву унікальною. Сьогодні такі яйця залишаються популярними в багатьох країнах. Тож давайте спробуємо страву, якою колись ласував навіть Тутанхамон.

4 жовтня світ згадує про Тутанхамона. Він вживав різноманітні страви, серед яких були смажена газель, птиця, риба, а також овочі, фрукти і медовий хліб. Він також дуже любив яйця, особливо страусині. Його раціон був багатим, адже в його гробниці знайшли понад 100 кошиків з їжею для загробного життя, серед яких були медові коржі.

Яйця по-єгипетськи


Ароматні яйці з хрумкою скоринкою.

Вам знадобиться:

  • яйця курячі
  • цибуля – 1-2 шт.
  • карі – 1 ч.л.
  • сіль за смаком
  • перець червоний мелений за смаком
  • кумин мелений – за смаком
  • олія – 1-2 ст.л.

Як готувати:

Візьміть яйця і зваріть їх протягом 10-12 хвилин. Тим часом наріжте цибулю напівкільцями та обсмажте до м’якості на сковороді з невеликою кількістю олії. Коли цибуля стане м’якою, додайте каррі і ретельно перемішайте.

Відварені яйця очистіть і перекладіть до підсмаженої цибулі. Обсмажте їх до золотистого кольору. Подавайте на тарілці, посоліть та посипте червоним гострим перцем і кумином. Смачного!

Поради: Подавайте такі яйця гарячими, наприклад, з рисом або свіжими овочами. До них можна додати часник, соєвий соус, кетчуп або кунжутне насіння.