На кухні криза: суп від Тільди Свінтон, що перевершує чорну ікру за користю

Британська акторка Тільда Свінтон, дворазова володарка нагород Берлінського та Венеційського кінофестивалів, а також лауреатка премії BAFTA і Оскар, святкує свій день народження 5 листопада. Цього року їй виповнилося 65 років. Тільда відома за своїми ролями в таких фільмах, як “Хроніки Нарнії: Лев, чаклунка та шафа”, “Суспірія”, “Доктор Стрендж” та “Виживуть тільки коханці”. Тільда завжди виглядає неймовірно, завдяки своєму здоровому харчуванню.

Акторка здебільшого вживає страви з овочів та риби, а її улюбленим стравою є рибний пиріг. Серед інших відомих страв можна згадати суп, характерний для її героїні у фільмі “Я – це любов”. Основним інгредієнтом цього супу слугує спельта. Цей вид пшениці славиться високим вмістом білка, клітковини та вітамінів. Спельта також відома як “чорна ікра серед злаків” завдяки своїй поживній цінності, а також як органічний продукт, який легко засвоюється організмом.

Суп зі спельтою та овочами

Насичена за смаком страва вражає своєю користю.

Інгредієнти:

  • спельта – 1 стакан
  • насіння фенхеля – 1/2 ч.л.
  • оливкова олія – 2 ст.л.
  • цибуля-порей – 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цукіні – 1 шт
  • часник – 2 зубчики
  • тосканська капуста – 1 пучок
  • очищені помідори – 1 банка
  • овочевий бульйон – 8 чашок
  • квасоля консервована – 1 банка
  • пармезан – 50 г
  • лавровий лист – 1 шт.
  • червоний перець – дрібка
  • тим’ян – 1 гілочка
  • чорний перець – 1/2 ч.л.
  • морська сіль
  • петрушка

Процес приготування:

У каструлі або на великій сковороді обсмажте спельту до золотистого кольору, додаючи трохи олії. Додайте насіння фенхелю та червоний перець, гарно змішайте. Наріжте цибулю-порей, моркву, цукіні та капусту на шматочки шириною 0,5 см і додайте до спельти. Тушіть 3 хвилини.

Далі викладіть помідори та влийте бульйон, додайте лавровий лист, гілочку тим’ян і чорний перець, а також квасолю та тертий пармезан. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь та готуйте 25-30 хвилин. В кінці приправте сіллю і посипте свіжою зеленню. Насолоджуйтеся!

Корисні поради: Для покращення смаку страви рекомендується додати куркуму, розмарин, базилік або кріп. Щоб зробити суп більш насиченим, використовуйте вершкове масло, сметану, плавлений сир або домашній бульйон. Для балансування смаку можна додати дрібку цукру, що пом’якшить кислинку овочів, і для подачі – домашні грінки.