Актор та режисер театру Олексій Гнатковський 9 листопада святкує свій ювілей. Він відзначає 40-річчя. Ця неабияка особистість у театральному мистецтві створює вражаючі діалоги з глядачем, зачіпаючи найпотаємніші куточки душі. Гнатковський є провідним актором у Національному драматичному театрі ім. Івана Франка, де його називають “репертуарним локомотивом”.
Широку популярність він здобув завдяки видатній ролі Івана Довбуша в історичній драмі “Довбуш”. Харизма та висока акторська майстерність Гнатковського були гідно оцінені як глядачами, так і критиками. У повсякденному житті актор виявляє щирість і невибагливість. Наприклад, він не цурається мівіни і навіть поділився відео про її приготування у своєму TikTok. Це вийшло дуже весело.
Однак готувати мівіну за традиційним рецептом не так уже й цікаво. Тому ми пропонуємо вам альтернативний варіант, який хоча й буде дещо дорожчим, але значно смачнішим.
Трапеза по-багатому
Для приготування вам знадобиться:
- мівіна – 1 пачка
- часник – 1 зубчик
- імбир – 5 г
- вершкове масло – 30 г
- спаржева квасоля – 30 г
- печериці – 30 г
- великі креветки – 3 шт.
- кальмар – 30 г
- плавлений сирок – 1 шт.
- помідори черрі – 25 г
- вода – 350 мл
- вершки 30% – 50 мл
- арахіс – 5 г
- кінза – 1 гілочка
- петрушка – 1 гілочка
- куряче яйце – 1 шт.
- сіль та перець за смаком
Інструкція приготування:
Підготуйте всі інгредієнти: відваріть яйце, подрібніть часник і імбир, наріжте гриби, спаржеву квасолю, помідори, кальмар та зелень. Плавлений сирок натріть на терці.
На сковороді розігрійте вершкове масло і обсмажте часник та імбир. Додайте спаржеву квасолю та печериці. Смажте 2-3 хвилини, після чого влийте вершки та воду. Перемішайте і тушкуйте ще кілька хвилин.
Додайте кальмари, креветки, помідори черрі, плавлений сирок та мівіну. Доведіть до кипіння, а потім зніміть з вогню. Прикрасьте кінзою і петрушкою, посоліть і поперчіть до смаку. Накрийте кришкою і дайте постояти 5 хвилин.
Готову страву викладіть на тарілку, додайте відварене яйце, прикрасьте арахісом та зеленою цибулею. Смачного!
Корисні поради: ця страва має універсальний характер, тож інгредієнти можна змінювати на свій смак. Наприклад, морепродукти можна замінити куркою або індичкою, або навіть підкопченим м’ясом. Можна використовувати моцарелу замість плавленого сирка.
@oleksiygnatkovskiy Готуйте цю неймовірну страву, всім рекомендую! #олексійгнатковський #гнатковський #рецепт #їжа #довбуш #івандовбуш ♬ France・Paris・Street corner・Musette Waltz(1310247) – Akihiro Kasuga
