Джерард Батлер зрадив Спарті: його сніданок виявився далеким від традицій царя Леоніда!

Шотландський актор та продюсер Джерард Батлер, знайомий завдяки своїм ролям у фільмах “Привид опери”, “Гола правда”, “300 спартанців” та “Рок-н-рольник”, 13 листопада святкує свій день народження. Цього року йому виповнилося 56 років. Кожна нова роль розкриває актора з нових сторін, демонструючи його різнобічність та харизму.

Родина Батлера має ірландське коріння та сповідує католицизм. У повсякденному житті він віддає перевагу класичній шотландській кухні, хоча часто змушений коригувати свій раціон у процесі підготовки до зйомок. Актор великий прихильник морепродуктів, зокрема запеченого лосося під сирною скоринкою, який традиційно готують на Алясці.

Запечений лосось з сиром від Джерарда Батлера


Лосось зберігає свою соковитість

Вам знадобиться:

  • лосось – 2 шматки (220 г)
  • майонез – 3 ст.л.
  • гірчиця – 1 ч.л.
  • часник – 1 зубчик
  • цибуля – 1/2 шт.
  • лимон – 1/2 шт.
  • цукор – 1/2 ч.л.
  • твердий сир – 50 г
  • сіль та перець за смаком

Як готувати:

Лосось помийте і висушіть паперовим рушником, викладіть на деко, устелене пергаментом. У мисці змішайте майонез, гірчицю, сік половинки лимона та подрібнений часник. Додайте нарізану цибулю, приправте сіллю та перцем, і ретельно перемішайте.

Викладіть отриману суміш на філе лосося і посипте тертим сиром. Помістіть в попередньо розігріту до 200°C духовку на 15 хвилин. Подавайте з салатом, рисом, макаронами або картоплею.

Поради: Щоб зробити смак запеченого лосося ще цікавішим, можна додати імбир або зелень, також мед для солодкості і карамелізації скоринки, або соєвий соус для пікантності.