Акторка та телеведуча Катерина Виноградова, яка є ветераном розважального контенту на українському телебаченні, 16 листопада святкує свій день народження. Їй виповнилося 51 рік. Вона здобула популярність завдяки таким проєктам, як “Кохання з першого погляду”, “Перехрестя кохання” та реаліті-шоу “Від пацанки до панянки”. Катерина не дуже активно ділиться моментами особистого життя, але про свої гастрономічні уподобання розповідає з задоволенням.
Катерина Виноградова має особливу любов до Італії та її кухні. Серед її улюблених страв – равіолі, паста, різото, а також різноманітні брускети. Щоб підтримувати форму після вживання цих смачних страв, ведуча відвідує спортзал два рази на тиждень. Брускети вона з радістю готує вдома, експериментуючи з різними інгредієнтами. Її улюблені поєднання – це баклажани з помідорами, які завжди викликають тільки позитивні емоції.
Брускети з баклажанами за рецептом Катерини Виноградової
Для приготування вам знадобиться:
- баклажан – 1 шт.
- помідори – 2 шт.
- червона цибуля – 1 шт.
- часник – 2 зубчики
- сіль – 1/4 ч.л.
- олія – 5 ст.л.
- каперси – 1 ст.л.
- базилік – 1 ч.л.
- перець чорний – 1/4 ч.л.
- багет – 1 шт.
Спосіб приготування:
Спочатку розігрійте духовку до 190 градусів. Наріжте багет на скибочки завтовшки 1 см та викладіть їх на деко, вистелене пергаментом. У невеликій мисці змішайте оливкову олію, сіль і чорний перець, змастіть отриманою сумішшю хліб. Запікайте 10-12 хвилин до легкого золотистого кольору.
Очистіть і наріжте кубиками цибулю і поміdори, подрібніть часник. Баклажан також наріжте на кубики розміром приблизно 2 см. Посоліть, витримайте в друшляку на 20 хвилин, а потім відіжміть зайву вологу.
На сковороді розігрійте олію та обсмажте цибулю до золотистого кольору. Зніміть з вогню. У ту ж сковороду налийте ще трохи олії та обсмажте баклажани протягом 15 хвилин до м’якості і золотистого кольору.
Додайте до баклажанів обсмажену цибулю, помідори, часник і каперси. Готуйте близько 8 хвилин, періодично помішуючи. Перед закінченням приготування додайте базилік. Потім на злегка охолоджені грінки кладіть по 1-2 ложки овочевої суміші та прикрасьте нарізаним базиліком. Смачного!
Поради: Додайте солодкий червоний перець, щоб покращити смак страви. Запечені баклажани будуть ніжнішими. Можна доповнити страву м’яким сиром або ароматними спеціями, такими як орегано. Не зайвим буде і хамон.
