Однією з особливостей великих торговельних закладів є плинність кадрів, і не важливо, звичайний це супермаркет чи такий, куди ходять політики та зірки. І знайти роботу в “статусному” маркеті, де пляшка вина коштує, як річна зарплата касира, насправді, не складно. Проте більш-менш пристойний дохід чекає лише на володарів поглиблених знань та талантів.
Зокрема, такі вакансії наразі пропонує один із найдорожчих супермаркетів столиці – Goodwine на Печерську. Згідно з інформацією на сайті пошуку роботи Work.ua, наразі тут розміщена 31 пропозиція на будь-який смак: від охоронця та прибиральника, який почесно називається “фахівцем із забезпечення чистоти”, до більш вигадливих спеціальностей. Наприклад, старший арт-флорист, якому обіцяють 50 тис грн на місяць за високий рівень естетики та творчого погляду, розуміння сучасних тенденцій та трендів у флористиці та декорі й знання флористичних матеріалів та технік.
Майже таку зарплату – 40-50 тис грн, остаточний рівень якої залежатиме від досвіду та зайнятості, пропонують чайному сомельє. Так, бувають фахівці, що знаються не тільки на вині, а й здатні визначити якість та походження чаю за ароматом та смаком. Асортимент у Goodwine включає чай з 13 країн трьох континентів, і для продажу народним депутатам цілющого непальського високогірного чаю потрібен знавець.
Є ще одна вишукана вакансія – візуальний мерчендайзер, який має створювати неповторну атмосферу магазину за допомогою вітрин, викладення товарів і, звісно, власної креативності. Як зазначено в оголошенні, це “робота на межі естетики та продажів”. За незвичний погляд на їжу та любов до неї пропонують 40 тис грн на місяць, але лише після випробувального терміну, під час якого зарплата становить 30 тис грн.
Продавцям у різні відділи продовольчих товарів обіцяють 24-28 тис грн, найвища зарплата чомусь у м’ясному відділі – до 34 тис грн. Хоча навіть кухару-м’яснику платять менше – 28 тис грн. Він має виготовляти продукцію для магазинів мережі – напівфабрикати, сиров’ялені ковбаси та м’ясо, контролювати процеси витримки стейків. І мати справу із сировиною, яку навряд чи колись куштували пересічні українці – новозеландською ягнятиною, американською мармуровою яловичиною, французькою органічною куркою та птахом.
Якщо ж ніяких витончених здібностей у претендентів немає, можна влаштуватися у світ елітних продуктів на тимчасову новорічну роботу. Буквально на один місяць – грудень, за який можна заробити, як обіцяють до 30 тис грн. Наразі є вакансія фахівця з дизайну по упаковці подарункових корзин, і дохід залежатиме від фактичного об’єму запакованих корзин. Головні вимоги: підготовка подарункових наборів на складі, збір наборів по шаблону, збір готових наборів для переміщення між складами. І готовність бути мобільним та допомагати під час великих корпоративних замовлень.
Інша короткострокова новорічна робота ще простіша – це пакувальник на касу. Тут взагалі ніяких вимог, погодинна оплата – 128 грн за годину. Але графік досить жорсткий – з 10.00 до 22.00, а в період з 28 до 30 грудня зміна триває до 23.00. Проте це вірний шанс нарешті побачити, що знаходиться у продуктових корзинках заможних та знаменитих.
50-річний віскі ціною з 1-кімнатну квартиру у Києві та вино для збагачення
Нагадаємо, нещодавно Інформатор писав про те, що у Києві виявили локацію, де продається один з найдорожчих в країні напоїв. Йдеться про 50-річний елітний віскі вартістю з однокімнатну квартиру. Пляшку The Balvenie виставлено у ТЦ “Мандарин плаза”, де розташований магазин Le Silpo (мережа преміальних делікатес маркетів, створена при відомій мережі ГК “Fozzy Group”).
Також ми розповідали про вино, яке виявилося найдорожчим з тих, що продаються в одному з найдорожчих супермаркетів столиці – Goodwine на Печерську. Це червоне сухе вино Петрюс Помроль, яке високо цінується колекціонерами, що окремо підвищує його вартість. “Дешевий” варіант Petrus Pomerol коштує 245 тис. грн, дорогий – 329 тис. грн. Знавці купують його, аби дочекатися зростання ціни та продати.