23 листопада народився популярний український шеф-кухар Євген Клопотенко. З такої нагоди приготуємо його авторську страву. Рецепт морквяного торту сподобається всім, хто слідкує за фігурою. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Морквяно-горіховий торт
Вам знадобиться:
- Борошно – 360 г.
- Яйця – 4 штуки.
- Цукор – 100 г.
- Сіль – 1/3 чайної ложки.
- Молоко – 150 мл.
- Масло – 100 г.
- Розпушувач – 1,5 чайних ложки.
- Морква – 200 г.
Для крему:
- Сметана – 400 г.
- Цукрова пудра – 50 г.
- Горішки – 70 г (лісові).
- Імбир (корінь) – 2 см.
Як готувати:
Збийте яйця з цукром та сіллю до білого кольору. Додайте молоко і перемішайте. Потім додайте масло кімнатної температури, продовжуючи збивати до однорідності.
Просійте борошно з розпушувачем і поступово введіть його в яєчну суміш. Додайте терту на дрібну тертку моркву та подрібнені горіхи, ретельно перемішайте тісто.
Підготуйте форму для випікання: застеліть пергаментом, змастіть маслом і злегка присипте борошном. Викладіть тісто у форму. Випікайте при температурі 180°C протягом 50 хвилин. Після випікання дайте коржу охолонути.
Зробіть крем. Якщо у вас є домашня густа сметана, збийте її з цукровою пудрою до об’єднання. Розріжте охолоджений корж навпіл, змастіть кремом, накрийте другою половиною, знову змастіть кремом і присипте подрібненими горіхами. Поставте торт у холодильник на мінімум 2 години або на ніч.
Порада від Інформатора: якщо використовуєте магазинну сметану, викладіть її на сито з марлею, покладіть зверху гніт і залиште на 2 години для стікання рідини. Потім також збийте з пудрою.