Хіт сучасної турецької кухні: спочатку беремо картоплю

Сьогодні Інформатор познайомить вас із хітом сучасної турецької кухні. Цей дуже простий у приготуванні рулет звів з розуму турецьких домогосподарок, які дивують ним своїх членів сім’ї та гостей. Родзинка цього рулету — оболонка з картоплі: вона нагадує випічку На виготовлення цієї страви піде 45 хвилин, з них 25 — час підготовки та 20 — час приготування. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор традиційно має для вас кулінарну пораду.

Родзинка цього рулету — оболонка з картоплі

Картопляний рулет із м’ясним фаршем

Інгредієнти на 4 особи:

  • картопля середнього розміру — 4 шт;
  • сир (типу чеддер, гауда або едам) тертий — 1,5 склянки;
  • яйце — 1 шт;
  • петрушка або кріп (можна й без них) — на смак;
  • м’ясний фарш — 300-400 гр;
  • рослинна олія — 1 ст.л;
  • цибулина середнього розміру — 1 шт;
  • перець болгарський — 1 шт;
  • томатна паста — 1 ст. л;
  • перець чорний, сіль — на смак.

Як готувати

Спочатку підготуємо фарш

На сковорідку слід викласти фарш, злегка підсмажити його, додати до нього дрібно нарізані цибулю, перець, зелень й томатну пасту.

Фото: yemek.com
Тушкуйте поки не википить вода

Посолити, поперчити. Додати склянку гарячої води. Ретельно перемішати й тушкувати доти, доки не википить вода.

Порада від Інформатора. Якщо ви не знайшли болгарський перець чи просто не любите його, то можете замінити перець на зелене яблуко. Смак фаршу з яблуком приємно здивує вас.

Тепер приготуємо картопляне «тісто»

Слід очистити та вимити картоплю. Натерти її на великій тертці.

Фото: yemek.com
Картоплю натираємо на великій тертці

Потім віджати картоплю від соку та покласти її у глибоку миску.

Додати тертий сир (але не весь, залиште близько 30 грамів для прикрашання), рубану петрушку, яйце, сіль й перець та добре перемішати.

Фото: yemek.com
До начинки можна додавати будь-які ваші улюблені приправи

Потім викладіть отримане «тісто» на застелене папером для випічки деко, товщиною до 1 см.

Фото: yemek.com
Товщина тіста має бути до 1 см

Поставити деко на нижні полиці духовки й запікати за температури 170 градусів, поки не почне підрум’янюватися. 

Коли «тісто» підрум’яниться, слід дістати його з духовки й акуратно розподілити готовий фарш по всій його поверхні.

Фото: yemek.com
Слід акуратно розподілити готовий фарш по всій поверхні

Потім красиво загорнемо рулет за допомогою пергаменту.

Фото: karar.com
Якщо загорнути рулет з довгого боку, він вийде тонким та довгим

Рулет слід розмістити на середині дека та посипати його сиром. Поставити рулет у духовку й запікати за 180 градусів, поки він не набуде золотистого кольору.

Коли рулет буде готовий, слід дістати його з духовки й за бажання прикрасити рубаною зеленню.  

Порада від Інформатора:  Якщо загорнути рулет з довгого боку, він вийде тонким та довгим, а якщо ви хочете, щоб він був товстішим, можна почати загортати його з короткого боку

Усі, хто спробує, оцінять цю страву, Інформатор гарантує! Смачного!

 

Джерело