Восени хочеться гарних пряних, поживних страв, зокрема супів. Пропонуємо приготувати низькокалорійний і дуже ароматний супчик з перуанським та мексиканським смаком. Рецепт гострого супу з часником і лаймом сподобається всім, хто любить відкривати для себе нові, теплі смаки. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Гострий суп з лаймом і часником
Вам знадобиться:
- Цибуля – 1 штука.
- Часник – 1 зубчик.
- Зелений перець чилі – 1 штука.
- Коріандр – 30 г.
- Лайм – 1 штука.
- Оливкова олія – 1 столова ложка.
- Кіноа – 40 г.
- Курячий бульйон (можна з кубиків) – 500 мл.
- Куряча грудка – 150 г.
- Квасоля, боби – 130 г.
Як готувати:
Помістіть крупно нарізані маленьку цибулину, зубчик часнику, великий зелений перець чилі, грубо нарізаний коріандр та сік лайма в кухонний комбайн і збийте до консистенції соусу.
Поставте велику каструлю на середній вогонь і додайте столову ложку оливкової олії. Додайте вміст кухонного комбайна на сковороду та злегка обсмажуйте приблизно 2 хвилини.
Додайте промиту кіноа та весь курячий бульйон, майже доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і кип’ятіть 15 хвилин.
Тепер додайте попередньо відварену подрібнену курячу грудку та відціджену квасолю, добре перемішайте, спробуйте та приправте сіллю й перцем. Тушкуйте ще близько 5 хвилин і подавайте.
Порада від Інформатора: подавайте зі шматочками цільнозернового хліба. Також ви можете додати до страви консервовану квасолю.