Більшість із нас із задоволенням за можливості перекушують рулетами з лаваша. Але крім банальних варіантів начинки з сосисками існують цікаві сучасні варіанти – на будь-який смак. Насолоджуйтесь!
Начинка №1 – грибна
Продукти: лаваш + сир + шампіньйони + цибуля + зелень + білий соус
Як готувати: овочі помийте, наріжте ріпчасту цибулю кільцями або напівкільцями, пошаткуйте зелень, шампіньйони наріжте часточками чи кубиками (можна обсмажити на олії, а можна додавати до закуски сирими), натріть на терці твердий сир. Загорніть суміш продуктів, змастивши його білим соусом.
Начинка №2 – рибна
Продукти: лаваш + солоний огірок + яйце + тунець (сардини) + цибуля
Як готувати: солоний огірок поріжте часточками, яйце – кубиками, цибулю кільцями чи напівкільцями, рибу помніть виделкою. Змішайте в однорідну масу і подавайте в лаваші.
Начинка №3 – сирна
Продукти: лаваш + кисломолочний сир + рукола + яйце + м’який сир
Як готувати: змішайте разом до більш менш однорідної маси кисломолочний та м’який сир, додайте листя руколи й терте яйце. Загорніть все в лаваш, смачного!
Начинка №4 – рис з яйцем
Продукти: лаваш + рис + яйце + огірок + сметана + салат
Як готувати: змішайте рис із тертими на тертушку яйцем і свіжим огірком, порвіть листя салату, додайте сметану і загорніть в лаваш. Нехай смакує!
Начинка №5 – курка з кукурудзою
Продукти: лаваш + курка + томати + солодка кукурудза
Як готувати: відваріть м’ясо курки, порвіть його на волокна, поріжте томати чері, додайте солодку кукурудзу, змішану начинку викладіть в лаваш.
Начинка №6 – паприка й бекон
Продукти: лаваш + корейська морква + бекон + солодкий перець + спеції
Як готувати: солодкий перець і бекон поріжте на смужки, додайте корейську моркву зі спеціями, загорніть в лаваш і подавайте.
Начинка №7 – горошок з фрі
Продукти: лаваш + твердий сир + картопля фрі + зелений горошок
Як готувати: загорніть в лаваш начинку з натертого на тертушку твердого сиру, зеленого горошку й картоплі фрі, щоб отримати чудовий перекус!
Начинка №8 – м’ясо й сир
Продукти: лаваш + кінза + твердий сир + телятина + майонез
Як готувати: натріть на тертушку твердий сир, додайте шматочки відварної телятини, нарвіть листя свіжої кінзи й додайте краплю майонезу, все перемішайте й подавайте в лаваші.
Начинка №9 – морепродукти
Продукти: лаваш + креветки + норі + лимон + плавлений сир
Як готувати: очищені креветки з покришеним листям норі та лимонним соком змішайте з тертим плавленим сиром, подавайте начинку, загорнутою в лаваш. За бажанням, норі можна замінити морською капустою.
Начинка №10 – копченості й пекінка
Продукти: лаваш + баварські ковбаски + свіжий огірок + пекінська капуста
Як готувати: баварські ковбаски поріжте кільцями, свіжий огірок – кубиками, пекінську капусту наріжте тонко і змішайте з іншими інгредієнтами. Загорніть все в лаваш і подавайте з квасом, узваром, томатним соком чи пивом!