Легендарне печиво з оком – трохи моторошно

4 грудня відзначається День печива – National Cookie Day, започаткований у США. Це свято, присвячене солодким ласощам та процесу їх створення, вшановує печиво у всіх його різноманітних формах, від класичного шоколадного до інноваційного. Власна випічка особливо затишно смакує взимку. Рецепт домашнього печива з джемом сподобається всім, хто цінує домашній затишок і домашню випічку, як його обов’язкову частину! Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Печиво Biscotti occhi di bue або “Бісквітне око”

Вам знадобиться: 

  • Вершкове масло – 125 г.
  • Цукрова пудра – 100 г.
  • Яєчний жовток – 1 штука.
  • Ваніль – до смаку.
  • Борошно – 250 г.
  • Сіль – щіпка.
  • Молоко – за бажанням.
  • Джем або варення – 100 г.
  • Цукрова пудра – для посипання.
Зберігайте цей рецепт і готуйте печиво на свята!

Як готувати: 

У мисці за допомогою вінчика або дерев’яної ложки збийте вершкове масло та цукрову пудру до легкої, пишної маси. Додайте яєчний жовток і ваніль і знову збийте, перш ніж додати борошно і сіль та замісити м’яке тісто. Додайте трохи молока, якщо здається, що тісто його потребує. Загорніть тісто й поставте в холодильник щонайменше на годину.

Розігрійте духовку до 180 C і підготуйте деко, вистелене пергаментом. Працюючи на злегка присипаній борошном дошці, розкачайте тісто приблизно до 3-4 мм завтовшки, потім використовуйте різак 6-8 см, щоб сформувати кругле печиво.

Потім за допомогою меншого різака або кришки від пляшки видаліть середину половини кругляків. Перекладіть усі круглячки на деко – можливо, вам доведеться працювати партіями – і випікайте 12 хвилин або до легкого золотистого кольору.

Залиште печиво до повного охолодження, перш ніж намазувати джемом основу, залишаючи 1 см поля, щоб джем розтікся. На кожен кругленький джем покладіть бісквіт “вічком”. 

Готуючи джем, не відводьте очей від каструлі з варенням – якщо хочете, щоб воно загусло, а не карамелізувалося. Коли джем загусне, дайте йому охолонути, а потім за допомогою ножа, змоченого в гарячій воді, нанесіть його на бісквітну основу. 

Порада від Інформатора: за бажанням перед подачею посипте цукровою пудрою. Для начинки можна використовувати консервовані абрикоси та “Нутеллу”. 

Джерело