Прийшла календарна зима, і хочеться ароматних страв із м’яса. Рецепт зимової картполяно – м’ясної запіканки з сиром та зеленню сподобається всім, хто любить насичені смаки поживних страв. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Запіканка з м’яса і картоплі з сиром і зеленню
Вам знадобиться:
- Фарш – 0,5 кг.
- Картопля – 2-3 штуки.
- Сіль, перець, кмин – до смаку.
- Петрушка/кріп – пучок.
- Томатна паста – пів склянки.
- Рослинна олія – 2 столові ложки.
- Цибуля – 1 штука.
- Тертий сир – 150 г.
- Яйце – 1 штука.
- Манка – 1 столова ложка.
Як готувати:
Почистіть картоплю та наріжте невеликим кубиком, посоліть, відваріть, злийте воду. Потовчіть, додайте зелень, сіль та перець, перемішайте. Викладіть картопляну масу на деко.
Змішайте томатну пасту й олію, додайте сіль, перець, кмин, перемішайте і змажте картопляну суміш.
До фаршу додайте нарізану цибулю, яйце, сіль, перець, манку. Перемішайте. Зробіть з фаршу невеличкі кульки та викладіть їх поверх томатної суміші на картопляну суміш.
Запікайте все в духовці до готовності. Притрусіть тертим сиром і зеленню.
Порада від Інформатора: подавайте з томатним соком чи кефіром і чорним хлібом.