Придумають же таке – пиріг із фрикадельок

Прийшла календарна зима, і хочеться ароматних страв із м’яса. Рецепт зимової картполяно – м’ясної запіканки з сиром та зеленню сподобається всім, хто любить насичені смаки поживних страв. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Запіканка з м’яса і картоплі з сиром і зеленню 

Вам знадобиться:

  • Фарш – 0,5 кг.
  • Картопля – 2-3 штуки. 
  • Сіль, перець, кмин – до смаку.
  • Петрушка/кріп – пучок. 
  • Томатна паста – пів склянки.
  • Рослинна олія – 2 столові ложки. 
  • Цибуля – 1 штука.
  • Тертий сир – 150 г.
  • Яйце – 1 штука.
  • Манка – 1 столова ложка.
Оригінальна запіканка виглядає по-зимовому святково!

Як готувати: 

Почистіть картоплю та наріжте невеликим кубиком, посоліть, відваріть, злийте воду. Потовчіть, додайте зелень, сіль та перець, перемішайте. Викладіть картопляну масу на деко.

Змішайте томатну пасту й олію, додайте сіль, перець, кмин, перемішайте і змажте картопляну суміш. 

До фаршу додайте нарізану цибулю, яйце, сіль, перець, манку. Перемішайте. Зробіть з фаршу невеличкі кульки та викладіть їх поверх томатної суміші на картопляну суміш. 

Запікайте все в духовці до готовності. Притрусіть тертим сиром і зеленню.

Порада від Інформатора: подавайте з томатним соком чи кефіром і чорним хлібом.

Джерело