Страва для романтичного побачення Фіми Константиновського

Відомий телеведучий Фіма Констянтиновський та популярний шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво разом приготували романтичну вечерю для пар з риби. Рецепт запеченої риби із соусом на білому вині сподобається всім закоханим і не тільки. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду. 

Запечений хек із фенхелем та соусом “Голландез”

Вам знадобиться:

  • Овочевий бульйон – 100 г.
  • Вершкове масло – 110 г.
  • Олія – для смаження. 
  • Фенхель – 1 штука.
  • Цибуля порей – 30 г.
  • Цибуля шалот – 2 штуки.
  • Філе хека – 1 штука.
  • Біле вино – 2 столові ложки.
  • Часник – зубчик.
  • Оливкова олія – 1 столова ложка.
  • Сіль, перець – до смаку. 
  • Лимон – 1 штука. 
  • Жовток – 1 штука.
  • Кріп – пучок.
  • Пергамент. 
Порадуйте коханих турботою, що зігріває!

Як готувати: 

Наріжте вздовж фенхель, цибулю порей і шалот. Обсмажте їх на суміші вершкового масла та олії до золотистої скоринки. Потім додайте вино та овочевий бульйон, накрийте пергаментом і тушкуйте.

Тим часом замаринуйте філе хека в часнику, лимонному соку та оливковій олії. Посипте рибу кропом та поставте запектися в мультипечі. 

Далі приготуйте соус “Голланез”, для цього обсмажте дрібно нарізану цибулю шалот на вершковому маслі, посоліть і поперчіть. Влийте трохи білого вина, додайте жовток і готуйте на паровій бані, постійно збиваючи, аж поки соус не загусне. Поступово вливайте розтоплене вершкове масло і лимонний сік.

Порада від Інформатора: подавайте рибу з соусом та зеленню одразу, смачного!

Джерело