Кабачки, патисони, гарбуз мають великий термін придатності в прохолодному місці, вони увесь час дозрівають. Це зручно для того, аби готувати з них чудовий сирний суп. Ви навіть можете заморозити їх у зручних шматочках чи кубиках, ну або заздалегідь приготувати пюре.
Тож приготуємо осінньо-зимовий суп з кабачків або гарбуза. Рецепт супу сподобається всім прихильникам овочевих страв з сирними грінками. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Зимовий суп з сирними грінками
Вам знадобиться:
- Вершкове масло – 70 г.
- Цибуля – 1 штука.
- Цибуля-порей – 1 штука.
- Овочевий бульйон – 1,5 л.
- Кабачки, патисони або гарбуз – 500 г.
- Подрібнена петрушка – 2 столові ложки.
- Олія рослинна – для смаження.
- Сир Халумі – 150 г.
Як готувати:
У великій сковороді розтопіть вершкове масло й обсмажте дрібно нарізану цибулю протягом 5 хвилин до м’якості. Додайте цибулю-порей, розрізану вздовж навпіл і на півмісяці по 2 см, варіть ще одну хвилину. Влийте овочевий бульйон і приправте. Доведіть до кипіння і варіть 20 хвилин.
Додайте кабачки або гарбуз і тушкуйте ще 15 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Дайте трохи охолонути, потім чверть супу збийте блендером до однорідності. Поверніться в каструлю. Додайте 2 столові ложки нарізаної петрушки, знову приправте, якщо необхідно, і тушкуйте на слабкому вогні до готовності.
Розігрійте на сковороді трохи рослинної олії та обсмажте кубики сиру Халумі на сильному вогні, перевертаючи їх під час готування, поки вони не підрум’яняться, десь 3-4 хвилини. Перекладіть сир на кухонний папір для просочування олії. Для подачі розлийте суп у підігріті миски та розсипте зверху сирні грінки.
Порада від Інформатора: придбати сир Халумі можна в мережі, він коштує близько ста гривень за 200 г. Втім, можна замість нього використати Сулугуні, Адигейський чи Гауду й обсмажити, попередньо обвалявши сир у борошні. Смачного!