СОЦІАЛЬНІ АСПЕКТИ ФУНКЦІОНУВАННЯ ОСОБИСТИХ СЕЛЯНСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ В УКРАЇНІ

Наталія Мазур, Ірина Гуменюк

Анотація


Існуюча соціальна політика та економічний стан у державі перетворили для переважної частини сільського населення більшість товарів першої необхідності в товари елітної групи. Зниження купівельної спроможності населення у 2-3 рази в умовах системної економічної кризи в деякій мірі призвело до зменшення виробництва і занепаду окремих галузей сільського господарства.

Для успішного розв’язання проблеми продовольчої безпеки та інших актуальних проблем аграрного сектора необхідно дещо змінити акценти у співвідношенні інтересів галузі і селянства, за яких інтереси останніх (села і селянства) реально визнавалися б пріоритетними і відповідно гарантувалися всією сукупністю аграрної політики і механізмів її практичного втілення.

Повний текст:

PDF

Посилання


Особисті селянські господарства в Україні станом на 1 січня 2015 року: експрес-випуск Державної служби статистики України [Електронний ресурс]. – Режим доступу: http://ukrstat.gov.ua/.

Соціально-економічне становище домогосподарств України у 2014 році: доповідь Державної служби статистики України [Електронний ресурс]. – Джерело доступу: http://ukrstat.gov.ua/.

Основні показники сільськогосподарської діяльності домогосподарств у сільській місцевості у 2014 році: статистичний бюлетень / відп. за випуск О.М. Прокопенко. – Державна служба статистики України. – К., 2015. – 33 с.

Акчуріна Ю.М. Ефективність функціонування особистих селянських господарств в ринкових умовах: автореф. дис. ... канд. екон. наук: 08.07.02 / Ю.М. Акчуріна; Харк. нац. аграр. ун-т ім. В.В. Докучаєва. – Х., 2006. – 20 с.

Шматковська Т.О. Соціальні умови функціонування особистих селянських господарств / Т.О. Шматковська // Економіка АПК. – 2008. – № 3 (161). – С. 145-148.


Посилання

  • Поки немає зовнішніх посилань.