Літні майданчики біля кафе та ресторанів у Києві дозволили встановлювати на місяць раніше. У 2025 році відкривати їх можна буде не з 1 травня, як зазвичай, а з 1 квітня. Це рішення прийняли у Департаменті містобудування й архітектури КМДА через сприятливі погодні умови – й аномально теплу весну.
Про це повідомив юрист Євген Комаров, який звернувся з відповідним листом у Департамент містобудування та архітектури КМДА, пише система обліку для закладів Києва Poster у Instagram. За словами Комарова, міська влада дозволила оформлювати локації з 1 квітня замість 1 травня.
Для встановлення літнього майданчика у підприємців має бути договір про пайову участь у благоустрої, також треба сплатити відповідний внесок. Про початок робіт слід сповістити Департамент територіального контролю Києва відповідним листом.
Тривалість роботи літніх майданчиків планують подовжити через сприятливі погодні умови. Як наголошує юрист, документи на розміщення майданчиків можуть діяти не до 31 жовтня, як раніше, а включно з листопадом. Відтак, КМДА “подарувала” рестораторам цілих два місяці літнього режиму роботи.
У БЦ “Торонто-Київ” вже працюють усі ресторани, а на Поділ припливли карасі у фритюрі
Нагадаємо, днями Інформатор писав про те, що більшість компаній, що розташовані у бізнес-комплексі “Торонто-Київ”, вже повернулися до роботи після ракетної атаки 20 грудня 2024 року. Поки не функціонує найбільший орендар у будівлі – готель Holiday Inn Kyiv, в якому постраждала чи була фізично пошкоджена понад половина номерів. А от кав’ярні й ресторани, що розташовані на нижніх поверхах, оговталися одними з перших і працюють вже на повну силу.
Крім того, ми розповідали, що у Києві на Подолі днями відкрили “українську класику” – пивну з карасями у фритюрі та живим пивом. Заклад розташований на вул. Хорива, і є другим з такою концепцією у столиці – його “прототип” вже деякий час працює на Райдужному масиві. Є в меню і інші рибні позиції, та навіть мідії – але саме карасі мають привернути увагу спраглих за річковою рибою киян.