У Києві тихо закрився ще один заклад гастрономії в етнічному стилі. Йдеться про ресторан “Підкова”, що знаходиться на вул. Вишгородській, 4 у Оболонському районі столиці. Наразі приміщення виставлено на продаж разом із усім обладнанням за приблизно 600 тис. доларів.
Оголошення про продаж ресторану “Підкова” з’явилося днями на спеціалізованому онлайн-майданчику. Рієлтор зазначив, що приміщення, збудоване в 1980-х роках, має площу 316 кв.м і оформлене в етнічному стилі. Пропонується воно “як є”, можливо, навіть з обладнанням. Висота стелі на першому поверсі складає 3 метри, є витяжка на дах, опалення, а також заведена електрична лінія потужністю 50 кВт.
Ресторан має зручне розташування – на вул. Вишгородській в Оболонському районі, навпроти березового гаю, де влітку завжди велика кількість відпочиваючих. Хоча це і віддалене місце від центру міста, неподалік, на перетині вул. Кирилівської та просп. Степана Бандери, розташований великий бізнес-центр та кілька інших комерційних об’єктів.
Щодо локації, варто зауважити, що відстань від фасаду закладу до проїжджої частини по вул. Вишгородській складає кілька метрів. Це може створювати певний дискомфорт для деяких відвідувачів: у ресторані шумно, і, окрім цього, поблизу практично немає паркінгів — ані комунальних, ані приватних. В результаті, гостей змушують паркувати свої авто інколи на проїздах до дворів.
Пропонуються до продажу “Велюр” Тищенка та “невдалий” Rezept: які ще заклади не витримали кризи
Цікаво, що нещодавно в центрі Києва виставлено на продаж приміщення ресторану Emerald, де раніше функціонував заклад “Велюр” Миколи Тищенка. Воно розташоване в історичному будинку, має преміальний ремонт і готове приймати гостей. Крім того, заклад приховує свої секрети: внутрішні приміщення облаштовані VIP-кімнатою з ліфтом.
Також повідомлялося, що в центрі Києва, на вул. Липській, здається в оренду приміщення, яке колись займав монобар-ресторан Rezept. Він працював з жовтня 2020 року і славився власним алкоголем та авторськими коктейлями. Проте, обмежена площа — лише 35 кв.м — не дозволила закладу стати повноцінним рестораном.
