У Києві незабаром відкриється новий великий гастропростір, або “фуд-хол” під назвою “Київ Їжа”. Він буде дійсно вражаючим, оскільки займе площу в 5,5 тисяч квадратних метрів (організатори наголошують, що це “найбільший за площею в Києві”). Гастропростір розташовуватиметься у Дарницькому районі, на проспекті Миколи Бажана, неподалік від станції метро “Позняки”.
Про відкриття гастропростору повідомляє проєкт “Київ Їжа” в Instagram. Найбільший фуд-хол у Київській області, за словами організаторів, буде знаходитися на Лівобережжі, біля станції метро “Позняки” (з непарної сторони, на ділянці №2). Приміщення площею 5,5 тисяч квадратних метрів вже активно облаштовується, а відкриття планують провести незабаром.
Організатори “Київ Їжі” пояснюють концепцію як створення платформи для “експериментів і нових форматів”. Вони мають на меті об’єднати шеф-кухарів, рестораторів, фермерів і маркетологів з їхніми ідеями та проектами.
“Київ Їжа — це не лише квадратні метри для оренди. Це місце, де шефи, ресторатори, бізнесмени і креативні люди збираються, щоб сформувати нову гастросцену Лівого берега”, – говорить про себе команди організаторів фуд-холу.
На даний момент у Instagram проєкту виставлено оголошення про пошук рестораторів, готових до співпраці. Запрошуються будь-які формати: кав’ярні, стріт-фуд, великі ресторани, фермери тощо. Символ, або “талісман” простору – їжак, також відомий як “Їжа К”, з’являється у брендингу гастропростору й у короткому відео, створеному штучним інтелектом і опублікованому у соціальних мережах.
Також є цікава знахідка: “Київ Їжа” стверджує, що комунікувати з “гастрономічною спільнотою” Києва та країни загалом буде через додаток Expirenza, популярний серед рестораторів України. Організатори планують розмістити повноцінну промо-сторінку простору із рендерами, описами площ і форматами, які вже доступні для оренди.
У ТРЦ РайON відкривається “Пузата хата”, а “Хінкальня Кувшин” завершує своє існування у заповіднику
Нагадаємо, нещодавно Інформатор повідомляв про те, що в київському ТРЦ “РайON”, що розташований на Троєщині в Деснянському районі столиці, незабаром з’явиться новий орендар торгових площ. Ним стане мережа закладів “Пузата хата” – ресторан площею майже 800 квадратних метрів планують відкрити на другому поверсі. Саме цей ресторан-бістро місцеві жителі найбільше хотіли бачити у ТРЦ.
Також ми згадували, що в Києві планується знесення ресторану “Хінкальня Кувшин” (або “Тандир”, заклад змінював назву кілька разів), що веде судові спори за право перебувати на заповідних землях Голосіївського парку вже не перший рік. Його власник – колишній керівник Святошинського відділення міліції Києва Анатолій Миколаєць, а схема, за якою “узаконили” майно, передбачає отримання судового рішення з містечка на Луганщині, яке вже понад 10 років знаходиться під російською окупацією.