1 листопада відзначається Міжнародний день вегана – World Vegan Day. Тож приготуємо баклажани, фаршировані помідорами, перцем і часником, за східним рецептом. Рецепт баклажанів по-турецьки сподобається всім веганам і не тільки. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор вже традиційно має для вас кулінарну пораду.
Баклажан – пікантний овоч, що володіє антиоксидантними властивостями й містить у собі чимало важливих для серця мікроелементів. А томати, цибуля й часник зміцнять ваш імунітет!
Баклажани по-турецьки
Вам знадобиться:
- Баклажани – 3 штуки.
- Цибуля – 1штука.
- Часник – 2 зубчики.
- Помідори – 3 штуки.
- Гострий зелений перець – 2 штуки.
- Червоний болгарський перець – половинка.
- Томатна паста – 2 столові ложки.
- Петрушка – пучок.
- Сіль, перець – до смаку.
- Олія – для смаження.
Як готувати:
Помийте баклажани, зріжте шкірку з чотирьох сторін, залишивши хвостик. Зробіть два надрізи на “животиках” баклажанів глибиною близько 2 см. Посоліть баклажани й залиште на 30 хвилин, після чого промийте і просушіть.
Обсмажте баклажани з усіх боків до золотистої скоринки або запечіть їх для кориснішого варіанту. Щоб зменшити кількість жиру, використайте паперову серветку.
Приготуйте начинку. Наріжте цибулю, подрібніть часник, гострий перець наріжте кільцями, а болгарський перець – кубиками. Також наріжте помідори, облийте їх окропом для легшого зняття шкірки, а потім подрібніть.
Обсмажте томати разом із цибулею, часником і перцем до золотистої скоринки. Приправте сіллю та перцем до свого смаку. Розкрийте надрізи на баклажанах і наповніть їх начинкою.
Викладіть баклажани в посудину для запікання або на деко, застелене пергаментом. Прикрасьте страву петрушкою та запікайте у духовці при 180°C протягом 15-20 хвилин до готовності.
Порада від Інформатора: обирайте м’ясисті баклажани – вони будуть найсоковитішими.