7 листопада народився український співак і актор Сергій Бабкін. Він любить перлову кашу. Рецепт човленту по-закарпатськи сподобається всім прихильникам української та єврейської кухні. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
“З дитинства обожнюю перлову кашу. Перловку я їв разом із солдатами у тата на навчаннях (Сергій народився в сім’ї військового. – прим. ред.), на які він мене брав із собою. У солдатській кухні це була моя улюблена страва. Та й досі дуже люблю цю кашу, особливо коли перловка з котлетою, домашньою такою – пухкою та соковитою”, – розповів музикант.
Перловка зі свининою та квасолею (човлент по-закарпатськи)
Вам знадобиться:
- М’ясо (свинина шия) – 300 г.
- Копчена грудинка – 200 г.
- Квасоля – 150 г.
- Перловка – 150 г.
- Цибуля – 2 штуки.
- Морква – 2 штуки.
- Томати у власному соку – 400 г.
- Перець болгарський – 2 штуки.
- Часник – головка.
Як готувати:
Наріжте цибулю, обсмажте в невеликій кількості олії. Дрібно наріжте часник, додайте до цибулі. Дрібними шматками наріжте ошийок, додайте до цибулі.
Наріжте болгарський перець, додайте до м’яса та залиште тушкуватись. Натріть моркву, додайте до м’яса та посоліть. Коли перець стане м’яким, додайте томати чи томатну пасту, залиште тушкуватись.
Наприкінці приготування додайте попередньо відварену перлову кашу, квасолю і залиште на кілька хвилин. Додайте нарізаний часник, чорний перець.
Порада від Інформатора: подавайте з кисляком та зеленню!