Домашня олія з креветкових голів і панцирів

Купили неочищені креветки – не викидайте голови та панцирі. З них можна приготувати дуже смачну приправу. Рецепти креветкової олії сподобаються всім гурманам. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.  

Креветкова олія виходить надзвичайно ароматна!

Рецепт №1: український

Вам знадобиться:

  • Залишки з креветок – 1кг.
  • Олія рафінована – 1л.
  • Часник — 1 голівка.
  • Паприка копчена – 2-3 столові ложки.
  • Кунжут – 2столові ложки. 

Як готувати:

Залишки з кілограму креветок залийте літром олії, смажте на дуже повільному вогні, доки олія не стане прозорою. Вимкніть вогонь та почекайте, коли активне кипіння завершиться. Додайте копчену паприку, часник та кунжут. Після повного охолодження відфільтруйте та зберігайте в холодильнику.  

Рецепт №2: східний

Вам знадобиться:

  • Панцирі та голови креветок – 250 г.
  • Рослинна олія – 300 мл. 

Як готувати:

Розігрійте духовку до 180 С, злегка змастіть форму для запікання, потім розкладіть панцирі та голови креветок. Випікайте приблизно 15 хвилин, або поки черепашки та голови не стануть рожевими, періодично помішуючи. Покладіть мушлі та голови в каструлю та додайте олії, щоб вони були майже покриті.

Поставте сковороду на середній вогонь і нагрівайте, поки олія не почне пузиритися по краях. Зменшіть вогонь і варіть при дуже слабкому кипінні приблизно 30 хвилин, часто помішуючи.

Порада від Інформатора: зі смаками можно експериментувати, додати ще наприклад: цедру мандарина, кріп, чебрець тощо. Смачного!



Джерело