11 листопада народилась американська акторка Демі Мур, відома своєю стрункістю попри вік. Акторці 61 рік, проте вона може похвалитися фігурою, якій позаздрить будь-яка студентка, і нерідко демонструє її у соцмережах. Демі Мур уважно стежить, щоб не переїдати. Їсть вона не більше трьох разів на день і ніколи не перекушує, а між їдою п’є трав’яні чаї та воду без газу.
Мур наполягає, що важливо не тільки дотримуватися норм калорій, але й стежити за тим, щоб усі продукти були корисними. Наприклад, до списку головних табу актриси входять олія, вершки та майонез, а також солодощі й напівфабрикати.
Вона їсть багато фруктів, сирих овочів, ягід та зелені, п’є соки та смузі, а також готує поживні супи. У її раціон входять горіхи та насіння. Проте ми сьогодні приготуємо страву, яка є джерелом клітковини й вітамінів, та здатна знизити рівень холестерину й навіть захистити серце.
Рецепт цвітної капусти сподобається всім, хто слідкує за своєю формою. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!
Цвітна капуста, запечена в соєвому соусі
Вам знадобиться:
- Часник – 2 зубчики, подрібнити.
- Соєвий соус – 1 столова ложка.
- Соус “теріякі” – 1,5 столових ложки.
- Білий перець – 0,5 чайної ложки.
- Томатна паста – 1 столова ложка.
- Тофу – 2 кубики.
- Суміш спецій – 0,5 чайної ложки.
- Мед – 1 столова ложка.
- Червоне вино або бренді – 1 столова ложка.
Як готувати:
Розігрійте духовку до 220 C. Наповніть велику каструлю на дві третини водою і доведіть до кипіння. Додайте столову ложку солі та занурте цвітну капусту, залишивши її варитися на повільному вогні 10-12 хвилин, поки вона не стане м’якою, але не перевариться.
Тим часом збийте інгредієнти соусу блендером до однорідності. Злийте цвітну капусту та обсушіть. Перекладіть на деко і змастіть її маринадом, потім збризніть олією.
Поставте цвітну капусту в духовку та запікайте 10 хвилин, потім зменшіть температуру до 180°C/160°C і готуйте, час від часу змащуючи соусом, ще 20–30 хвилин, поки вона не стане карамелізованою та хрусткою. Вийміть з духовки та охолодіть протягом п’яти хвилин, потім покладіть зверху ріпчасту цибулю.
Порада від Інформатора: подавайте з пропареним рисом.