Гармошка з картоплі: хитрість страви в нарізці

Рецепт закуски із запеченої з сиром картоплі сподобається всім поціновувачам потати. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду!

Така страва з картоплі виглядає не тільки дуже привабливо, але й вельми святково!

Картопля у вершковому маслі, запечена з сиром

Вам знадобиться:

  • Картопля – 4 штуки.
  • Вершкове масло – 200 г.
  • Спеції (сіль, чорний перець орегано) – до смаку.
  • Оливкова олія – для змащення.
  • Твердий сир – 150 г.
  • Сметана – 100 г.
  • Зелень – пучок. 
  • Цибуля – 1 штука. 
Така ситна й ароматна страва з картоплі із сиром чудово смакуватиме восени!
Така ситна й ароматна страва з картоплі із сиром чудово смакуватиме восени!

Як готувати: 

Помийте й розріжте (не чистіть) крупну картоплю навпіл, а далі зробіть на ній надрізи, як на відео нижче. Розтопіть вершкове масло, додайте сіль, чорний перець, орегано. Обмокніть картоплю з надрізами у суміші масла й спецій.

На деко, застелене пергаментом капніть кілька крапель оливкової олії та щільно притрусіть його дрібно натертим твердим сиром так, аби повністю закрити дно посуду.

Викладіть картоплю основним зрізом донизу, змажте її ще раз вершковим маслом зі спеціями згори й випікайте в духовці до готовності, аж поки картопля не стане золотаво-рум’яною зверху.

Подавайте закуску із соусом зі сметани та дрібно порубаних зелені й цибулі. Смачного! 

Порада від Інформатора: для цієї страви найліпше підійде саме сорт білої картоплі. 

Джерело