Рецепти квашеної капусти та десерту зі сливами сподобаються всім любителям солінь та сливового варення. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
21 жовтня народилась українська співачка й авторка пісень, разом з реперкою Alyona Alyona – бронзова призерка конкурсу Євробачення 2024 року Jerry Heil (Джері Гейл), справжнє ім’я – Яна Шемаєва.
Дівчина – вегетаріанка, вона не їсть доданого цукру і майже не їсть солі. Вранці вона снідає салатом, любить руколу, огірки, капусту, авокадо, хумус і фрукти. Ми приготуємо квашену капусту за авторським способом популярного шефа Євгена Клопотенка та стародавній український десерт – гомбовці з лекваром, який Яна назвала “любов’ю, котру можна з’їсти”.
Капуста, що кваситься лише добу
Вам знадобиться:
- Капустина – 1 кг.
- Морква – 0,5 кг.
- Червоний перець чилі – 2-3 штуки.
- Сіль – 2 столові ложки.
- Вода – 1,5 л майже окропу.
Як готувати:
Натріть капусту на тертушку для капусти, а моркву – на тертушку для корейської моркви. Гострий перчик поріжте кружечками. Додайте моркву і перець до капусти, а тоді залийте водою з розведеною в ній сіллю. Залиште все, скажімо, в трилітровій банці на 12-24 години в теплому місці. За добу капусту можна їсти.
Порада від Інформатора: ви можете не заливати капусту водою, а просто додати сіль прямо в капусту з морквою та перцем, ретельно перемішати, але тоді чекати до готовності страви доведеться трохи більше.
Гомбовці зі сливовим лекваром
Вам знадобиться:
- Кисломолочний сир – 500 г.
- Борошно – 100 г.
- Яйце – 1 штука.
- Цукор – 1 столова ложка.
- Сливи – 0,5 кг + для начинки.
Як готувати:
Змішайте кисломолочний сир з борошном, яйцем і цукром. Добре все вимішайте, сформувавши однорідну масу. Сливи помийте, почистіть від кісточок, розріжте спершу на чотири частини, а потім на кубики.
Далі сформуйте гомбовці, для цього візьміть сирну масу в долоню (50-60 г) і вкладіть чайну ложку (10 г) слив. Сформуйте кульку, проробіть так з усім сиром та сливами. Кульки заморозьте впродовж години в морозилці. Варіть гомбовці на пару або в гарячій воді 10-15 хвилин.
Подавайте зі сливовим лекваром, він готується дуже просто: наріжте сливи та готуйте їх без цукру на повільному вогні 1,5-2 години. Смачного!