Сьогодні Інформатор познайомить вас із хітом сучасної турецької кухні. Цей дуже простий у приготуванні рулет звів з розуму турецьких домогосподарок, які дивують ним своїх членів сім’ї та гостей. Родзинка цього рулету — оболонка з картоплі: вона нагадує випічку На виготовлення цієї страви піде 45 хвилин, з них 25 — час підготовки та 20 — час приготування. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор традиційно має для вас кулінарну пораду.
Картопляний рулет із м’ясним фаршем
Інгредієнти на 4 особи:
- картопля середнього розміру — 4 шт;
- сир (типу чеддер, гауда або едам) тертий — 1,5 склянки;
- яйце — 1 шт;
- петрушка або кріп (можна й без них) — на смак;
- м’ясний фарш — 300-400 гр;
- рослинна олія — 1 ст.л;
- цибулина середнього розміру — 1 шт;
- перець болгарський — 1 шт;
- томатна паста — 1 ст. л;
- перець чорний, сіль — на смак.
Як готувати
Спочатку підготуємо фарш
На сковорідку слід викласти фарш, злегка підсмажити його, додати до нього дрібно нарізані цибулю, перець, зелень й томатну пасту.
Посолити, поперчити. Додати склянку гарячої води. Ретельно перемішати й тушкувати доти, доки не википить вода.
Порада від Інформатора. Якщо ви не знайшли болгарський перець чи просто не любите його, то можете замінити перець на зелене яблуко. Смак фаршу з яблуком приємно здивує вас.
Тепер приготуємо картопляне «тісто»
Слід очистити та вимити картоплю. Натерти її на великій тертці.
Потім віджати картоплю від соку та покласти її у глибоку миску.
Додати тертий сир (але не весь, залиште близько 30 грамів для прикрашання), рубану петрушку, яйце, сіль й перець та добре перемішати.
Потім викладіть отримане «тісто» на застелене папером для випічки деко, товщиною до 1 см.
Поставити деко на нижні полиці духовки й запікати за температури 170 градусів, поки не почне підрум’янюватися.
Коли «тісто» підрум’яниться, слід дістати його з духовки й акуратно розподілити готовий фарш по всій його поверхні.
Потім красиво загорнемо рулет за допомогою пергаменту.
Рулет слід розмістити на середині дека та посипати його сиром. Поставити рулет у духовку й запікати за 180 градусів, поки він не набуде золотистого кольору.
Коли рулет буде готовий, слід дістати його з духовки й за бажання прикрасити рубаною зеленню.
Порада від Інформатора: Якщо загорнути рулет з довгого боку, він вийде тонким та довгим, а якщо ви хочете, щоб він був товстішим, можна почати загортати його з короткого боку
Усі, хто спробує, оцінять цю страву, Інформатор гарантує! Смачного!