Хороший суп Адама Драйвера по-єреванськи

19 листопада народився американський актор Адам Драйвер. В останньому сезоні серіалу HBO “Дівчата” його герой, розлучаючись з героїнею, їсть суп і нахвалює його. Ця сцена навіть стала мемов у соцмережах. 

Дія фільму відбувається у бруклінському кафе Kellogg’s Diner. Журналістка видання Insider, яка мешкає неподалік відвідала кафе в середу ввечері, постаралася вибрати столик як у серіалі й замовила всі супи з меню. Як суп дня пропонували гороховий або курячий з пастою різоні. Обидва супи мали гарний вигляд і пахли добре, їх подавали як у серіалі, але виявилися такими, що розчаровують на смак.

«Нікому не сподобався гороховий суп, хоча я б віддала перевагу йому перед курячим, в який явно поклали занадто мало спецій. Із сіллю і перцем обидва стали смачнішими, але все ще нагадували розігріті консервовані супи за подвійною ціною», – пише вона.

Супер-суп став мемом у ТікТок.

Журналістка також спробувала французький цибулевий суп, який їй сподобався. Однак у серіалі Драйвер хвалив явно не його – у страви актора не було характерної сирної скоринки. Насамкінець вона порадила шанувальникам приготувати свій власний «гарний суп», що ми й робимо.

Рецепт горохового супу по-вірменськи для поціновувачів перший страв Адама Драйвера. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор традиційно має для вас кулінарну пораду. 

Суп “Єреванський”

Вам знадобиться:

  • Ребра свинячі (копчені або бараняча грудинка) – 400 г.
  • Бекон – 200 г.
  • Вода – 3 л.
  • Горох – 150 г.
  • Цибуля ріпчаста (середня) – 1 штука.
  • Морква – 100 г.
  • Селера коренева – 50 г.
  • Яблуко (кисле або кисло-солодке) – 120 г.
  • Чорнослив – 80 г.
  • Картопля – 250 г.
  • Томатна паста – 60 г.
  • Олія – ​​2 склянки.
  • Лист лавровий – 3 штуки.
  • Перець чорний – до смаку.
  • Сіль – до смаку.
  • Зелень – для подачі.
Вірменський суп з зеленим яблуком.
Вірменський суп з беконом і зеленим яблуком.

Як готувати: 

Горох замочіть у холодній воді на 5–6 годин. Реберця (баранячу грудинку) розріжте на шматки, залийте холодною водою і варіть до готовності. Вийміть з бульйону, зніміть м’ясо з кісточок. Бекон наріжте на шматочки. Бульйон процідіть.

Моркву та селеру нашаткуйте соломкою, цибулю – дрібними кубиками. Картоплю та яблука наріжте часточками.
Чорнослив – на половинки.

Цибулю обсмажте на олії до золотистого кольору, додайте моркву та селеру і спасеруйте до напівготовності. Покладіть томатне пюре та обсмажуйте ще 5–7 хвилин. Бульйон доведіть до кипіння, покладіть горох і варіть до готовності.

Поки вариться горох, м’ясо злегка обсмажте на олії до легкої золотистої скоринки. Коли горох буде майже готовий, додайте картоплю та м’ясо, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до маленького та варіть 5 хвилин. 

Додайте засмажку, чорнослив, яблука, лавровий лист, посоліть, поперчіть та варіть суп ще 10–15 хвилин.

Порада від Інформатора: подавайте з зеленою цибулею й петрушокю та кисляком чи квасом.

Джерело