Хитра добавка, яка переверне з ніг на голову смак овочевого супу

Кабачки, патисони, гарбуз мають великий термін придатності в прохолодному місці, вони увесь час дозрівають. Це зручно для того, аби готувати з них чудовий сирний суп. Ви навіть можете заморозити їх у зручних шматочках чи кубиках, ну або заздалегідь приготувати пюре.

Тож приготуємо осінньо-зимовий суп з кабачків або гарбуза. Рецепт супу сподобається всім прихильникам овочевих страв з сирними грінками. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Зимовий суп з сирними грінками

Вам знадобиться:

  • Вершкове масло – 70 г.
  • Цибуля – 1 штука.
  • Цибуля-порей – 1 штука.
  • Овочевий бульйон – 1,5 л.
  • Кабачки, патисони або гарбуз – 500 г.
  • Подрібнена петрушка – 2 столові ложки.
  • Олія рослинна – для смаження.
  • Сир Халумі – 150 г.
Для приготування страви цибулю порей поріжте вздовж, а кабачки очистіть від шкірки та насіння.

Як готувати: 

У великій сковороді розтопіть вершкове масло й обсмажте дрібно нарізану цибулю протягом 5 хвилин до м’якості. Додайте цибулю-порей, розрізану вздовж навпіл і на півмісяці по 2 см, варіть ще одну хвилину. Влийте овочевий бульйон і приправте. Доведіть до кипіння і варіть 20 хвилин.

Додайте кабачки або гарбуз і тушкуйте ще 15 хвилин, поки вони не стануть м’якими. Дайте трохи охолонути, потім чверть супу збийте блендером до однорідності. Поверніться в каструлю. Додайте 2 столові ложки нарізаної петрушки, знову приправте, якщо необхідно, і тушкуйте на слабкому вогні до готовності.

Розігрійте на сковороді трохи рослинної олії та обсмажте кубики сиру Халумі на сильному вогні, перевертаючи їх під час готування, поки вони не підрум’яняться, десь 3-4 хвилини. Перекладіть сир на кухонний папір для просочування олії. Для подачі розлийте суп у підігріті миски та розсипте зверху сирні грінки.

Порада від Інформатора: придбати сир Халумі можна в мережі, він коштує близько ста гривень за 200 г. Втім, можна замість нього використати Сулугуні, Адигейський чи Гауду й обсмажити, попередньо обвалявши сир у борошні. Смачного!

Джерело