Навіть якщо ви не рибалка, зараз самий сезон живої риби. А тут ще й погода натякає приготувати що-небудь гаряче. Рецепти з риби сподобаються всім любителям річкової або морської риби. Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду!
Ідеальна риба без надмірностей
Вам знадобиться:
- Біла ріпчаста цибуля (крупна) – 1 штука
- Рибина (карп тощо) – 1 штука.
- Сіль – чайна ложка з гіркою.
- Перець – неповна чайна ложка.
- Приправи – до смаку (за бажанням, не обов’язково).
- Вода – 0,5 л.
- Картопля (середнього розміру) – 6 штук.
Як готувати:
Рибу почистіть, видаливши хребет. Цибулю наріжте напівкільцями й викладіть на дно глибокої миски з кришкою або каструлі.
Риб’ячі голови та рибу викладіть поверх цибулі, прикрийте ще одним шаром цибулі та притрусіть чорним перцем, щедро посоліть. Влийте воду, накрийте кришкою та поставте на вогонь рівно на 40 хвилин.
Коли цей час пройде, додайте цілу чищену картоплю до риби. Можна обійтися і без картоплі, автор рецепта запевняє, що тоді буде ще смачніше. Варіть все разом ще 40 хвилин. Викладайте картоплю та рибу на тарілки, їжте гарячими. Смачного!
Порада від Інформатора: можете перед подачею додати до страви зелень і томати, але це за вашим смаком.
Риб’ячі голови по-українськи
Вам знадобиться:
- Рибні голови (червоної риби).
- Борошно.
- Сіль – до смаку.
- Олія для смаження.
Як готувати:
Аби смачно приготувати рибні голови, купіть їх у магазині, розріжте навпіл, як на відео. Приберіть очі, зябра, помийте, посоліть, обваляйте в борошні. Обсмажте на пательні з обох сторін.
Авторка рецепта наполягає, що в морській червоній рибі – саме в голові – багато м’яса, яке вона любить навіть більше, ніж тушку. Тож, смакуйте й ви з задоволенням!