Культ жратви Ірени Карпи – рецепт

8 грудня народилась відома українська письменниця та співачка Ірена Карпа. Якось вона зізнавалась, що виросла в сім’ї, де панував культ “жратви”. Карпа мешкає у Франції й до їжі ставиться філософськи. Письменниця переконана, що та має відбиток культури та традицій регіону, де її готують. Тож, рекомендує, подорожуючи, куштувати властиві тим чи іншим місцям страви, щоби так знайомитись зі світом. 

“Вам не треба супервишуканих екзотичних продуктів. Просто треба розуміти поєднання смаків”, – каже Ірена Карпа.

Ірена Карпа мешкає у Франції.

Рецепт м’ясного таджину – страви арабської кухні – сподобається всім, хто любить куштувати нові смаки. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.

Курячий таджин з лимоном і оливками

Вам знадобиться: 

  • Курка – 1 штука.
  • Мариновані лимони конфі (можна замінити звичайними) – 6 штук.
  • Оливки або маслини – 200 г.
  • Свіжа кінза – пучок. 
  • Цибулина – 1 штука.
  • Паприка – до смаку.
  • Оливкова олія – 4 столові ложки.
  • Сіль, перець – до смаку.
Розширте власну карту кулінарних смаків цією стравою!
Розширте власну карту кулінарних смаків цією стравою від письменниці!

Як готувати: 

Наріжте курку на шматки, промийте та обсушіть кінзу, прибережіть три гілочки для декору. З решти обірвіть листя і дрібно наріжте. Помийте та наріжте на четвертинки лимон.

Наріжте дрібно цибулю. У каструлі з товстим дном – підійде стара гусятниця від бабусі – розігрійте оливкову олію. На активному вогні позолотіть шматочки курки.

Витягніть їх і в те ж масло в каструлі киньте цибулю. Хвилини три смажте її, а потім покладіть туди ж шматки курки, посоліть і поперчіть. Додайте паприку, кінзу, оливки, лимони.

Додайте склянку води – можна куркуму залити окропом, тоді буде колір, – залиште булькати на повільному вогні ще півтори години. Подавайте дуже гарячим, прикрасивши страву зеленню, що залишилася.

Порада від Інформатора: запивайте холодним, десь 10 градусів, сухим рожевим чи білим вином.

Джерело