Модний обід із зів’ялої зелені

Існує тонка грань між тим, коли мішок із салатом ще придатний до приготування, власне, салату, і коли зелень перетворюється на компост. Щоб врятувати салат, який в’яне, кухарі вчать освіжати його, вибираючи та відкидаючи недосконалі листя, а решту обережно занурюючи в крижану воду. Також можна додавати велику щіпку солі та підкислювати воду бризкою оцту або лимона. Його сік допоможе очистити листя та усуне небажані запахи. 

Якщо ваше листя вже несвіже і не має апетитного вигляду, але його все ще можна їсти, з нього можна приготувати поживний супчик. Майже всі салати в пакетах з супермаркету, які часто містять молодий шпинат, рукколу, листя буряка чи салату, можна перетворити на найсмачніший суп. Додайте білу квасолю для його загущення – і вуаля, маєте смачну першу страву!

Рецепт крем-супу з зів’ялого листя зелені сподобається всім гурманам та вегетаріанцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор традиційно має для вас пораду. 

Крем-суп з зів’ялого салату

Вам знадобиться:

  • Оливкова олія – 2 столові ложки.
  • Цибуля – 1штука (100 г).
  • Часник – 1 великий зубчик.
  • Консервована біла квасоля з рідиною – 400 г.
  • Листя салату – 50-100 г.
  • Лимон, сік – 1 штука.
  • Вершки – для подачі. 
  • Сир фета – 100-150 г.
  • Кмин, коріандр, перець – до смаку.
Ця страва схожа на крем-суп, з вершками, оливковою олією та великою кількістю свіжомеленого чорного перцю.

Як готувати:

Поставте в каструлю на середньо-сильному вогні олію. Поки олія не розігріється, додайте цибулю та часник і готуйте, періодично помішуючи, дві-три хвилини, стежачи за вогнем, щоб запобігти сильному підрум’яненню.

Додайте білу квасолю, потім залийте достатньою кількістю окропу, щоб вода покрила все приблизно на сантиметр. Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть три хвилини.

Знявши з вогню, додайте листя салату, потім перемішайте і приправте до смаку. Зверху полийте оливковою олією та краплею вершків і подрібненого м’якого сиру. Суп готовий до подачі.

Порада від Інформатора: вичавіть до тарілок сік ломана. Перед приготуванням неодмінно промийте салат у воді з оцтом. Потім обережно дістаньте листя з води, а не зливайте, інакше пісок і бруд можуть налипнути на них.

Джерело