Начинки, заради яких можна десять днів обідати тільки одним лавашем

Більшість із нас із задоволенням за можливості перекушують рулетами з лаваша. Але крім банальних варіантів начинки з сосисками існують цікаві сучасні варіанти – на будь-який смак. Насолоджуйтесь! 

Начинка №1 – грибна

Продукти: лаваш + сир + шампіньйони + цибуля + зелень + білий соус

Як готувати: овочі помийте, наріжте ріпчасту цибулю кільцями або напівкільцями, пошаткуйте зелень, шампіньйони наріжте часточками чи кубиками (можна обсмажити на олії, а можна додавати до закуски сирими), натріть на терці твердий сир. Загорніть суміш продуктів, змастивши його білим соусом.

Начинка №2 – рибна

Продукти: лаваш + солоний огірок + яйце + тунець (сардини) + цибуля 

Як готувати: солоний огірок поріжте часточками, яйце – кубиками, цибулю кільцями чи напівкільцями, рибу помніть виделкою. Змішайте в однорідну масу і подавайте в лаваші. 

Начинка №3 – сирна

Продукти: лаваш + кисломолочний сир + рукола + яйце + м’який сир 

Як готувати: змішайте разом до більш менш однорідної маси кисломолочний та м’який сир, додайте листя руколи й терте яйце. Загорніть все в лаваш, смачного!

Начинка №4 – рис з яйцем

Продукти: лаваш + рис + яйце + огірок + сметана + салат

Як готувати: змішайте рис із тертими на тертушку яйцем і свіжим огірком, порвіть листя салату, додайте сметану і загорніть в лаваш. Нехай смакує!

Начинка №5 – курка з кукурудзою

Продукти: лаваш + курка + томати + солодка кукурудза

Як готувати: відваріть м’ясо курки, порвіть його на волокна, поріжте томати чері, додайте солодку кукурудзу, змішану начинку викладіть в лаваш.  

Спробуйте всі начинки, бо вони усі смачнючі!

Начинка №6 – паприка й бекон

Продукти: лаваш + корейська морква + бекон + солодкий перець + спеції

Як готувати: солодкий перець і бекон поріжте на смужки, додайте корейську моркву зі спеціями, загорніть в лаваш і подавайте. 

Начинка №7 – горошок з фрі

Продукти: лаваш + твердий сир + картопля фрі + зелений горошок

Як готувати: загорніть в лаваш начинку з натертого на тертушку твердого сиру, зеленого горошку й картоплі фрі, щоб отримати чудовий перекус!

Начинка №8 – м’ясо й сир

Продукти: лаваш + кінза + твердий сир + телятина + майонез 

Як готувати: натріть на тертушку твердий сир, додайте шматочки відварної телятини, нарвіть листя свіжої кінзи й додайте краплю майонезу, все перемішайте й подавайте в лаваші.

Начинка №9 – морепродукти

Продукти: лаваш + креветки + норі + лимон + плавлений сир 

Як готувати: очищені креветки з покришеним листям норі та лимонним соком змішайте з тертим плавленим сиром, подавайте начинку, загорнутою в лаваш. За бажанням, норі можна замінити морською капустою.

Начинка №10 – копченості й пекінка

Продукти: лаваш + баварські ковбаски + свіжий огірок + пекінська капуста 

Як готувати: баварські ковбаски поріжте кільцями, свіжий огірок – кубиками, пекінську капусту наріжте тонко і змішайте з іншими інгредієнтами. Загорніть все в лаваш і подавайте з квасом, узваром, томатним соком чи пивом! 

Джерело