Низькокалорійний суп по-перуанськи з гостринкою

Восени хочеться гарних пряних, поживних страв, зокрема супів. Пропонуємо приготувати низькокалорійний і дуже ароматний супчик з перуанським та мексиканським смаком. Рецепт гострого супу з часником і лаймом сподобається всім, хто любить відкривати для себе нові, теплі смаки. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Гострий суп з лаймом і часником 

Вам знадобиться:

  • Цибуля – 1 штука.
  • Часник – 1 зубчик.
  • Зелений перець чилі – 1 штука.
  • Коріандр – 30 г.
  • Лайм – 1 штука.
  • Оливкова олія – 1 столова ложка.
  • Кіноа – 40 г.
  • Курячий бульйон (можна з кубиків) – 500 мл. 
  • Куряча грудка – 150 г.
  • Квасоля, боби – 130 г.
Перуанська страва з мексиканськими нотками чудово урізноманітнить ваші обіди цієї осені!

Як готувати: 

Помістіть крупно нарізані маленьку цибулину, зубчик часнику, великий зелений перець чилі, грубо нарізаний коріандр та сік лайма в кухонний комбайн і збийте до консистенції соусу.

Поставте велику каструлю на середній вогонь і додайте столову ложку оливкової олії. Додайте вміст кухонного комбайна на сковороду та злегка обсмажуйте приблизно 2 хвилини.

Додайте промиту кіноа та весь курячий бульйон, майже доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і кип’ятіть 15 хвилин.

Тепер додайте попередньо відварену подрібнену курячу грудку та відціджену квасолю, добре перемішайте, спробуйте та приправте сіллю й перцем. Тушкуйте ще близько 5 хвилин і подавайте.

Порада від Інформатора: подавайте зі шматочками цільнозернового хліба. Також ви можете додати до страви консервовану квасолю.

Джерело