Паста Карбонара: класичний рецепт 1979 року

Скоро зимові свята, і гарні господині вже потрошку збирають рецепти страв, якими радуватимуть близьких і зустрічатимуть гостей за святковим столом. Зберігайте цей рецепт культової італійської пасти “Карбонара”, готуйте та смакуйте із задоволенням всією сім’єю чи дружною компанією! Рецепт класичної італійської пасти Alla Carbonara сподобається всім любителям пасти й прихильникам італійської кухні. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Історія рецепта 

В 1954 році журнал La Cucina Italiana опублікував перший рецепт пасти “Карбонара”, і він вимагає панчетту – різновид бекону, грюйєр (сир), яйця та зубчик часнику.

У книжці 1961 року випуску, де міститься рецепт карбонари, вимагається спагетті, гуанчіале – ще один різновид бекону, оливкова олія, вершкове масло, пекоріно (сир) та кілька столових ложок свіжих вершків.

У виданні 1979 року сказано, що спагетті Alla Carbonara готують із цибулею та панчеттою, звареними на вершковому маслі та вині, яйцями, петрушкою, пармезаном і перцем, тоді як у виданні 1999 року цибуля та вино уже відсутні. 

Ми пропонуємо приготувати версію 1979 року, як найбільш повну і смачну. Тож руки на кухню, і нехай вам буде смачно!

Класична паста Карбонара завжди містить бекон, сир та яйця.

Спагетті Alla Carbonara – 1979 

Вам знадобиться: 

  • Цибуля ріпчаста – 1 штука.
  • Панчетта – 200 г.
  • Вершкове масло – 30 г.
  • Біле вино – пів склянки.
  • Яйця – 4 штуки.
  • Пармезан — 50 г.
  • Петрушка – пучок.
  • Чорний перець – до смаку.
  • Спагеті – 600 г.

Як готувати: 

На сковороді обсмажте цибулю та панчетту (бекон) на вершковому маслі, доки вони не набудуть легкого кольору, потім додайте вино та залиште гаситися й повільно випаровуватися.

У великій мисці збийте три яєчних жовтки та ціле яйце з сиром, петрушкою та чорним перцем.

Відваріть макарони у великій кількості води до готовності, потім злийте або помістіть безпосередньо в миску з сиром і яйцем. Все добре перемішайте, потім додайте дуже гарячу панчетту та цибулю, знову перемішайте і подавайте пасту на стіл гарячою. 

Порада від Інформатора: за цим рецептом не соліть воду для пасти. Крім того, панчетту купити в Україні можна, із розрахунку сто гривень – за 100 г. Але можна замінити її звичайним копченим беконом, поперчивши його до смаку та додавши трави.

Джерело