Як відомо, гарбузи варіюються від жовтих до зелених, синіх, фіолетових, чорних і навіть білих і підходять для салатів, супів, закусок, гарбузового пирога та інших десертів. Існує 200 їстівних сортів цього фрукта, так-так, адже технічно гарбуз – це фрукт! І ось як його готують у США та Китаї.
Користь гарбуза
Окрім жорсткої шкірки, м’якоть гарбуза містить поживні речовини, зокрема вітаміни А та С, які зміцнюють імунну систему, калій для зниження кров’яного тиску та антиоксиданти для захисту від хвороб. Крім того, універсальність гарбуза дозволяє легко додавати його до будь-яких страв. Не дивно, що багато кухарів із задоволенням готують з гарбуза, оскільки він чудово поєднується з численними спеціями, травами та іншими інгредієнтами.
Американський гарбузовий пиріг
Американська шеф-кондитерка Керіс Плакс щоосені готує понад 800 гарбузових пирогів, пише Scmp.com. Вона радить використовувати консервоване гарбузове пюре, щоб забезпечити однорідну текстуру та консистенцію, з’єднавши його з попередньо змішаними яйцями. Додайте спеції – корицю та мускатний горіх або чебрець, трохи цукру, і не поспішайте.
Ніколи не випікайте гарбуз при високій температурі, натомість випікайте гарбузовий пиріг повільно, радить шефиня. Її команда готує гарбузові пироги з початку листопада до грудня, оскільки є клієнти, які хочуть їсти гарбузовий пиріг на Різдво, а не лише на американський День подяки в кінці листопада.
Китайські гарбузові закуски
Китайський шеф-кухар Лі Чі-Вай любить використовувати гарбуз у десертах. Він також каже, що гарбуз пропонує численні можливості для солоних і солодких китайських страв. Шеф пропонує для початку приготувати гарбузовий солодкий крем-суп з яєчним білком. Також, за його словами, гарбуз можна тушкувати з куркою, свинячими ребрами або смаженою свинячою грудинкою. Ще одна коронна страва шефа – гарбуз, запечений у рисовому горщику.
Гарбуз і рис чудово доповнюють один одного, особливо в поєднанні з солодкою кукурудзою, в результаті чого виходить смачна вегетаріанська страва. Приготування цієї комбінації в глиняному горщику ще більше підсилює аромат і смак страви, додає шеф-кухар.
Тим, хто хоче поласувати гарбузами до Геловіну, Інформатор пропонує наступні рецепти: