Осінь, особливо пізня – початок ароматного сезону цитрусових. Грудневі мандаринові вечори ще попереду, але розім’ятися вже пора. До того ж 25 листопада проводиться День домашньої кухні. Тож приготуємо чудовий, запашний мандариновий пиріг за рецептом відомого українського шеф-кухаря Володимира Ярославського. Готувати пиріг просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Мандариновий пиріг на пательні
Вам знадобиться:
- Мандарини – 5-6 штук.
- Вершкове масло – 20 г.
- Цукор – 30 г.
- Мелений кардамон або кориця – до смаку.
Для тіста:
- Яйця – 1-2 штуки (залежно від розміру).
- Молоко – 50 г.
- Цукор – 25 г.
- Рослинна олія – 120 г.
- Борошно – 50 г.
- Розпушувач – 10 г.
- Лимон – 1 штука (цедра).
- Ванілін – 5 г.
Як готувати:
На антипригарну пательню насипте цукор та вершкове масло, помішуйте лопаткою, доводіть до карамельного кольору. Зверху покладіть зрізом униз почищені й розрізані навпіл мандарини без кісточок. Посипте їх спеціями.
Залийте тістом (замішайте його: просто всі інгредієнти перемішайте вінчиком!). Консистенція тіста має бути подібна до сметани.
Накрийте кришкою та на маленькому вогні випікайте пиріг, доки тісто не пропечеться. Готовність визначте дерев’яною шпажкою. Також слідкуйте за вогнем, щоб пиріг підрум’янився в міру. Карамельний колір означає, що страва готова. Смачного!
Порада від Інформатора: мандарини краще брати кислі, а запікати пиріг з обох сторін. Готовий пиріг можна їсти навіть гарячим.
@yaroslavskyi.vova Ви колись смажили мандарини? Зустрічайте мандариновий пиріг на пательні 🍊 Починав коли було світло💡, а закінчував готувати на пальнику🕯️😅, але ми, українці, незламні тож нас не злякати складнощами. Згодні? Тому коли хочеться чогось незвичного, але простого та солодкого пропоную приготувати мій пиріг. Нам знадобиться: -5-6 мандарин середнього розміру -20г вершкового масла -30г цукор -можна додати мелений кардамон або корицю Для тіста: -1 велике яйце( або 2 манюні) -50г молока -50г цукор -25г рослинної олії -120г борошна -5г розпушувач -цедра лимону або ванілін 👉На антипригарну пательню насипаю цукор тавершкове масло 👉помішую лопаткою і доводжу до карамельного кольору! 👉наверх кладу зрізом униз, почищені й розрізані навпіл мандарини (звісно, що кісточки треба видалити) 👉посипаю спеціями! 👉наверх одразу наливаю підготоване тісто де усі інгредієнти просто добре перемішані вінчиком! 👉дивіться, щоб консистенція тіста була подібна до сметани! 👉накриваю кришкою та на маленькому вогні «печу» пиріг поки тісто не пропечеться. Готовність визначаю або рукою або дерев’яною шпажкою. Також слідкую за вогнем, щоб пиріг підрум’янивсь. Карамельний колір означає, що страва готова та смачна! Готовий пиріг перегортаю на тарілку і можна їсти навіть гарячим. Він виходить соковитий і ароматний! ❗️мандарини краще кислі ❗️краще ще підпекти і з другой сторони -як я зробив ❗️перегортати за допомогою тарілки! Обійняв 🤗 Маю надію, музика вам сподобалась 😉
♬ Sexbomb – Tom Jones