Смажені на пательні мандарини

Осінь, особливо пізня – початок ароматного сезону цитрусових. Грудневі мандаринові вечори ще попереду, але розім’ятися вже пора. До того ж 25 листопада проводиться День домашньої кухні. Тож приготуємо чудовий, запашний мандариновий пиріг за рецептом відомого українського шеф-кухаря Володимира Ярославського. Готувати пиріг просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.

Мандариновий пиріг на пательні

Вам знадобиться:

  • Мандарини – 5-6 штук. 
  • Вершкове масло – 20 г.
  • Цукор – 30 г.
  • Мелений кардамон або кориця – до смаку.

Для тіста: 

  • Яйця – 1-2 штуки (залежно від розміру).
  • Молоко – 50 г.
  • Цукор – 25 г.
  • Рослинна олія – 120 г.
  • Борошно – 50 г.
  • Розпушувач – 10 г.
  • Лимон – 1 штука (цедра).
  • Ванілін – 5 г.
Перед вами дуже простий, та від того не менш смачний рецепт!

Як готувати: 

На антипригарну пательню насипте цукор та вершкове масло, помішуйте лопаткою, доводіть до карамельного кольору. Зверху покладіть зрізом униз почищені й розрізані навпіл мандарини без кісточок. Посипте їх спеціями.

Залийте тістом (замішайте його: просто всі інгредієнти перемішайте вінчиком!). Консистенція тіста має бути подібна до сметани.

Накрийте кришкою та на маленькому вогні випікайте пиріг, доки тісто не пропечеться. Готовність визначте дерев’яною шпажкою. Також слідкуйте за вогнем, щоб пиріг підрум’янився в міру. Карамельний колір означає, що страва готова. Смачного!

Порада від Інформатора: мандарини краще брати кислі, а запікати пиріг з обох сторін. Готовий пиріг можна їсти навіть гарячим. 



Джерело