Відомий телеведучий Фіма Констянтиновський та популярний шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво разом приготували романтичну вечерю для пар з риби. Рецепт запеченої риби із соусом на білому вині сподобається всім закоханим і не тільки. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Запечений хек із фенхелем та соусом “Голландез”
Вам знадобиться:
- Овочевий бульйон – 100 г.
- Вершкове масло – 110 г.
- Олія – для смаження.
- Фенхель – 1 штука.
- Цибуля порей – 30 г.
- Цибуля шалот – 2 штуки.
- Філе хека – 1 штука.
- Біле вино – 2 столові ложки.
- Часник – зубчик.
- Оливкова олія – 1 столова ложка.
- Сіль, перець – до смаку.
- Лимон – 1 штука.
- Жовток – 1 штука.
- Кріп – пучок.
- Пергамент.
Як готувати:
Наріжте вздовж фенхель, цибулю порей і шалот. Обсмажте їх на суміші вершкового масла та олії до золотистої скоринки. Потім додайте вино та овочевий бульйон, накрийте пергаментом і тушкуйте.
Тим часом замаринуйте філе хека в часнику, лимонному соку та оливковій олії. Посипте рибу кропом та поставте запектися в мультипечі.
Далі приготуйте соус “Голланез”, для цього обсмажте дрібно нарізану цибулю шалот на вершковому маслі, посоліть і поперчіть. Влийте трохи білого вина, додайте жовток і готуйте на паровій бані, постійно збиваючи, аж поки соус не загусне. Поступово вливайте розтоплене вершкове масло і лимонний сік.
Порада від Інформатора: подавайте рибу з соусом та зеленню одразу, смачного!