14 листопада відзначають Всесвітній день курки. Тому приготуємо чихіртму. Це страва грузинської кухні: густий курячий суп з двома заправками – яєчною та борошняною. Рецепт курячої чихіртми сподобається всім, хто любить перші страви з куркою та яйцем. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Чихіртма
Вам знадобиться:
- Курячі стегенця – 3 штуки.
- Цибуля – 2 штуки.
- Вершкове масло – 50 г.
- Борошно – 2 столові ложки.
- Винний оцет – 2 столові ложки.
- Яйця – 3 штуки.
- Спеції – до смаку.
- Зелень – до смаку.
- Часник – 2 зубчики.
Як готувати:
З курки варимо бульйон на 2 л води. М’ясо відділяємо від кісток.
В каструлю додаємо масло, частину дрібно нарізаної курки, все обсмажуємо разом із цибулею.
Додаємо борошно, все перемішуємо і тримаємо на малому вогні протягом 3 хвилин. Вливаємо 1,5 л бульйону, доводимо до кипіння та всипаємо решту курки. Додаємо часник та спеції, перемішуємо.
Яйця збиваємо, додаємо винний оцет, виливаємо бульйон, що залишився – 0,5л. Вливаємо яєчну суміш в каструлю. Доводимо до кипіння і всипаємо зелень.
Порада від Інформатора: подавайте страву гарячою з часточками лимона.