Тріска по-турецьки в гострому соусі езме

Восени частіше хочеться риби. І якщо літо – сезон зелені, а зима – жирних м’ясних страв, то осінь – саме пора для ароматних і вельми дієтичних рибних частувань. Рецепт тріски у соусі з чилі сподобається всім любителям рибного меню! Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Тріска у манці з коріандром і чилі 

Вам знадобиться:

 Для соусу езме:

  • Болгарський перець – 1 штука.
  • Зелений перець чилі – 1-2 штуки.
  • Коріандр – 75 г.
  • Цибуля ріпчаста – 2 штуки.
  • Оливкова олія – 70 г.
  • Сік лимона – ½ штуки.
  • Морська сіль – до смаку.

Для тріски:

  • Манна крупа – 50 г.
  • Борошно – 50 г.
  • Сіль – до смаку.
  • Філе тріски без шкіри – 4 штуки по 120 г кожне.
  • Олія соняшникова – для смаження.
  • Орегано – 1 столова ложка. 
  • Лимон – 1 штука.
  • Рис або картопля – для подачі. 
Ця риба в соусі – просто незабутнє частування!

Як готувати: 

Спочатку приготуйте езме. Обсмажте зелений перець і чилі на гарячому грилі, часто перевертаючи, до появи пухирців, потім покладіть у миску й накрийте кришкою. Коли перець достатньо охолоне, зішкребіть більшу частину почорнілої шкірки – не турбуйтеся про те, щоб очистити його до останнього шматочка, оскільки це додасть ще один шар смаку.

Розріжте очищений перець чилі, видаліть серцевину та насіння. Якщо ви любите багато тепла, залиште насіння чилі. Дрібно наріжте перець і м’якоть чилі, покладіть у середню миску, потім додайте всі інші інгредієнти езме та перемішайте. Спробуйте на смак і додайте відповідні приправи.

Змішайте манну крупу і борошно в широкій неглибокій мисці. Злегка приправте кожен шматок риби сіллю, а потім подрібніть у суміші манної крупи, щоб вона добре покрила все. Відкладіть рибу на п’ять хвилин, потім ще раз добре покрийте її манною сумішшю.

Велику сковороду наполовину наповніть соняшниковою олією і поставте на середньо-сильний вогонь. Коли олія розігріється, обережно покладіть кожен шматок риби, залиште смажитися протягом двох-трьох хвилин, поки вона не стане золотистою та хрусткою знизу, потім переверніть і повторіть з іншого боку.

Використовуйте шумівку або лопатку, щоб підняти рибу на велику тарілку, вистелену кухонним папером, щоб стекла рідина, потім приправте дрібною сіллю й орегано. 

Порада від Інформатора: подавайте кожну порцію риби з великою порцією соусу, шматочками лимона та змащеним маслом рисом або шматочками картоплі.

Джерело