Відзначимо по-українськи американське свято: готуємо м’ясний вафельний торт

26 листопада відзначається День тортів в США. Цей захід має традиційний щорічний характер. Вважається, що перший торт створили давні єгиптяни. Вони часто пекли медовий десертний хліб, який, ймовірно, був ранньою версією торта.

Термін “торт” має довгу історію. Саме слово походить від вікінгів, від давньоскандинавського слова Kaka. Оксфордський словник англійської простежує англійське слово “торт” до XIII століття. Говорять, що перший святковий торт приготували в Німеччині 1785 року. Сучасні торти зазвичай містять комбінацію борошна, цукру, яєць та вершкового або рослинної олії.

З такої нагоди приготуємо соковитий, по-осінньому смачний м’ясний торт. Рецепт торта з м’яса сподобається всім, хто любить урізноманітнювати власну карту смаків. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду. 

Вафельний торт з куркою

Вам знадобиться:

  • Курячий фарш – 700 г.
  • Морква – 1 штука.
  • Цибуля – 2 штуки.
  • Яйця – 3 штуки.
  • Сіль, перець, приправа карі – до смаку.
  • Вафельні коржі – 5 штук. 
  • Сметана – 5 столових ложок.
  • Подрібнена петрушка – 1 столова ложка.
  • Сир – 100 г.
Ця страва – справжня смакота.

Як готувати: 

Куряче філе наріжте на кубики й перебийте в блендері. Почистіть цибулю й моркву і наріжте на кубики, також перебийте в блендері. Змішайте курку з овочами до однорідності. Отриманий фарш посоліть, поперчіть, додайте карі. Перемішайте, вбийте два яйця і знову перемішайте. 

Зробіть заливку. До сметани додайте часник і зелень, перемішайте. Збийте яйце до однорідності. Влийте в сметанну заправку. 

Застеліть форму пергаментом, покладіть в неї вафельний корж і зверху викладіть начинку. Повторіть так кілька раз. Верхніми шарами мають бути фарш та заливка. 

Запікайте торт в духовці при температурі 180 С протягом 35 хвилин. Потім притрусіть торт тертим сиром і поставте назад в духовку ще на 10-15 хвилин.

Порада від Інформатора: після приготування залиште м’ясний торт на 30 хвилин вистоятись, і тільки потім знімайте форму. Пам’ятайте, якщо покласти випічку в холодильник, вона швидше зачерствіє.

Джерело