Ресторанна подача страв істотно відрізняється від домашньої. Рецепти іноді виходять за межі звичних уявлень. Наприклад, можна спробувати картоплю з морозивом. Як вам така комбінація? Це, безумовно, може бути несподіваним, але, як зазначав відомий український телеведучий та шоумен, смак виходить надзвичайно ніжним. Цій незвичній страві навчав італійський шеф-кухар Вінченцо Барба, який має дві зірки Мішлен.
Дмитро Карпачов, який 1 грудня святкує 47-й день народження, здобув популярність завдяки веденню численних шоу на телеканалі СТБ, де виступав як психолог-консультант. Серед відомих проєктів можна виділити “Кохана, ми вбиваємо дітей”, “Детектор брехні”, “Один за всіх” та “Супермама”. Карпачов зарекомендував себе як суворий, але водночас надихаючий психолог, який надає корисні практичні поради для батьків і родин. Проте досвіду готувати разом із відомим шеф-кухарем на публіку у нього не було. Вінченцо Барба змінив цю ситуацію, навчивши його створювати оригінальні страви зі звичних продуктів.
Картопля, запечена в фользі з пломбіром
Вам знадобиться:
- картопля – 3 шт.
- часник – 3 зубчики
- сіль, перець – за смаком
- розмарин, фенхель – щіпка
- цедра лимона – за смаком
- пломбір – 3 ст. л.
- масло вершкове – 3 ч. л.
Як готувати:
Перш ніж розпочати, ретельно помийте картоплю і висушіть її. Змастіть олією і проколіть шкірку виделкою в декількох місцях. Зробіть надріз з одного боку. Відріжте шматки фольги, достатні для кожної картоплини. У центр фольги покладіть картоплю, посоліть і поперчіть, додайте подрібнений часник, розмарин та цедру лимона.
Загорніть фольгу в формі човника, залишивши верхню частину відкритою. На зроблений розріз покладіть шматочок вершкового масла. Помістіть в попередньо розігріту до 180 °C духовку на 40 хвилин. Після цього відкрийте фольгу та додайте ложку морозива на розріз. Знову обережно загорніть фольгу і поверніть в духовку ще на 3 хвилини. Витягніть, дайте трохи охолонути і насолоджуйтеся! Смачного!
Поради: якщо ви бажаєте, щоб смак картоплі не був занадто солодким, додайте трохи натертого сиру разом з морозивом. Також можна додати паприку для пікантності, а соняшникову олію замінити оливковою для аромату.
