Кокотюха, письменник, вирішив скинути вагу, але все пішло не за планом: щось негаразд із цими блюдами.

Сучасний український письменник-белетрист Андрій Кокотюха 17 листопада відзначає свій 55-й день народження. Він відомий завдяки своїм роботам “Червоний”, “Повстанська трилогія”, “Вигнанець”, “Осінній сезон смертей” та “Павутиння мороку”. В цілому, він є автором понад 40 книжок для дорослих та дітей, а також володарем численних премій і почесних нагород, включаючи номінації “Коронації слова”.

Декілька творів Кокотюхи були екранізовані, зокрема “Червоний”, “Легенда про безголового”, “Тупик для втікача або гра з вогнем” та “Повзе змія”. Крім того, він адаптував для екранів романи “Століття Якова” і “Сувенір з Одеси”. Нещодавно Кокотюха заявив, що починає боротьбу з зайвою вагою, хоча поки не знає, як ввести це в свій звичний розклад життя.

Зараз він зупинився на додаванні до свого раціону салатів. Вони різноманітні і не займають багато часу для приготування, тому письменник зосередився на них. Проте він помітив, що зайці їдять траву та товстіють, тоді як вовки їдять м’ясо та худнуть. Отже, пропонуємо йому спробувати бразильський салат з теплою телятиною та манго. Рецепт простий, тож давайте приготуємо його на вечерю для родини.

Бразильський салат із яловичиною




Ідеальна вечеря для тих, хто худне

Вам знадобиться:

Для салату:

  • яловичина – 300 г
  • манго – 1 шт.
  • шпинат – 70 г

Для маринаду:

  • соєвий соус – 2 ст.л.
  • кунжутне масло – 1 ст.л.
  • цукор – дрібка
  • лайм – 1/2 шт.

Для соусу:

  • часник – 1 зубчик
  • імбир – невеликий шматочок
  • соєвий соус – 3 ст.л.
  • кунжутне масло – 2 ст.л.
  • цукор – дрібка

Як готувати:

Наріжте яловичину тонкими шматочками поперек волокон. У невеликій мисці змішайте соєвий соус, кунжутне масло, сік половинки лайма та цукор. Занурте в отриманий маринад м’ясо та дайте йому настоятись 2-3 години.

Тим часом приготуйте соус для заправки салату. Змішайте подрібнений часник та імбир з соєвим соусом, цукром і олією. Наріжте манго на скибочки або соломкою. Коли м’ясо промаринується, обсмажте його на сковороді на сильному вогні по кілька хвилин з кожного боку. Потім злегка остудіть і наріжте соломкою.

Візьміть тарілку, викладіть на неї листя шпинату, потім шматочки манго та м’яса, полийте соусом. Смачного!

Поради: можна додати мариновану червону цибулю, яка зробить салат яскравішим, болгарський перець різних кольорів, ще помідори чи підсмажені гриби. У якості соусу підійде медово-гірчичний.