У Києві спостерігається гастрономічний перехід: до міста повернулася популярність бургерів. Ще в травні стало відомо, що через об’єктивні причини ресторани та кафе стали відвідувати переважно жінки, тому почали домінувати “жіночі” формати – цукерні та пекарні. Але тепер у серці столиці знайшлося місце й для типово “чоловічих” страв.
Про відновлення популярності бургерів повідомила керівниця компанії “Ресторанний консалтинг” Ольга Насонова на Facebook. Вона зазначила, що ресторатори влучно відчувають тенденції і вже почали включати в меню “важкі” м’ясні страви. Відкриваються й спеціалізовані заклади.
“Якщо одна і та ж страва повторюється в декількох закладах та її активно замовляють, це вже тренд. І це досить позитивний тренд, скажу вам! Однак сучасні бургери зовсім інші, ніж раніше. Вони трохи кривенькі, крафтові, і відразу видно, що їх приготували руками. Ідеальність не в моді. Зараз популярні насичені за смаком котлети, й кілька видів яскравих, натуральних соусів з не дуже товстою булкою. Усе це готується на очах у відвідувачів, щоб ніхто не сумнівався у якості приготування”, – додала Ольга Насонова.
Фахівець ресторанного бізнесу також порекомендувала декілька місць, де нещодавно насолоджувалася бургерами або помітила особливу атмосферу. Це новий Pie Spot Burger Club ресторатора Іллі Сьоміна на вул. Ярославській – “нетиповий” заклад зі стійкою і меблями з нержавійки та класичними картинами. Також варто відвідати OG Burger на вул. Рейтарській, що має “вайб берлінського бару”. Бургери навіть пропонують у хлібній лавці “Марчук Хліб”.
“Підсумовуючи: шаурма всім набридла, чебуреки, ймовірно, вже неактуальні, а хот-доги залишилися в грі. Зустрічайте нову бургерну зірку”, – додала експерт.
Киянам смакують не лише бургери, але й том-ям з удоном
Нагадаємо, що нещодавно оголошено про старт продажу франшизи популярної “бургерної”, а також піцерії та пирогової, Pie Spot. Анонс відкриття одразу двох закладів зробив шеф-кухар Ілля Сьомін. Перші два заклади у рамках франшизи (проект Pie Spot Burger Club) відкриють найближчим часом, а згодом бургерні вирушать і до інших міст.
Крім того, раніше ми зазначали, що кияни також полюбляють паназійську кухню. Частка ресторанів з саме такою специфікою серед нововідкритих закладів у Києві досить велика. Тільки в грудні 2024 року в столиці запрацювало кілька цікавих місць: зокрема, ми вже згадували про “Китайський привіт” на Подолі від Міші Кацуріна, але він не був єдиним рестораном азійської кухні, що відкрився у столиці “під ялинку”.