Британська королівська родина завжди привертає увагу людей з усього світу. Особливо зацікавлені в їх побуті, улюблених стравах й інших подробицях. Наприклад, король Великої Британії Чарльз ІІІ, який 14 листопада відзначає свій 77-й день народження, має особливу пристрасть до яєчних страв. Вони складають основу його сніданку вже багато років.
Особистий кухар монарха готує різні варіанти яєчні для Чарльза ІІІ, але неодмінно з додаванням сиру. Король настільки любить цей інгредієнт, що просить щоб “шубка” з сиру у яєчні була товстою. Іноді він вдається до змін і замовляє просто відварені яйця, але навіть у цьому випадку все серйозно — кухар відварює не менше шести яєць, щоб два з них мали бажану консистенцію.
Запіканка з яйцем не викликає таких труднощів. До неї можна додати будь-які інгредієнти відповідно до смаку та настрою короля — головне, щоб там були яйця та сир. Тож пропонуємо приготувати улюблений сніданок короля Британії, який є збалансованим і надасть вам енергії на весь день.
Яєшня по-королівськи
Вам знадобиться:
- яйце – 1 шт.
- шпинат – 115 г
- м’який сир – 60 г
- твердий сир – 60 г
- вершки 30% – 1/4 склянки
- базилік – 2 листочки
- помідор – 1 шт.
- прошуто – 2 скибочки
Як готувати:
Візьміть невелику форму для запікання, змастіть її маслом і викладіть попередньо спасерований шпинат, обсмажений на сковороді з невеликою кількістю оливкової олії протягом 2-3 хвилин.
У центрі зробіть невеличке заглиблення. По краях викладіть нарізаний помідор, шматочки м’якого сиру, рвані листочки базиліка й прошутто. Приправте сіллю та перцем.
В центр форми акуратно розбийте яйце, щоб жовток залишився цілим, залийте вершками і посипте тертим сиром. Поставте в попередньо розігріту до 180°C духовку на 8-10 хвилин. Витягніть страву і дайте їй постояти кілька хвилин перед вживанням. Смачного!
Поради: ця страва універсальна, тому її можна адаптувати за власним смаком. Наприклад, замінити прошуто на шматочки курячого філе або червоної риби, замість шпинату використати руколу чи суміш зелені, а також додати перець. Також ви можете експериментувати зі спеціями для покращення смаку.
