З пацанки в панянки: Катерина Виноградова поділилася рецептом ідеального сніданку

Акторка та телеведуча Катерина Виноградова, яка є ветераном розважального контенту на українському телебаченні, 16 листопада святкує свій день народження. Їй виповнилося 51 рік. Вона здобула популярність завдяки таким проєктам, як “Кохання з першого погляду”, “Перехрестя кохання” та реаліті-шоу “Від пацанки до панянки”. Катерина не дуже активно ділиться моментами особистого життя, але про свої гастрономічні уподобання розповідає з задоволенням.

Катерина Виноградова має особливу любов до Італії та її кухні. Серед її улюблених страв – равіолі, паста, різото, а також різноманітні брускети. Щоб підтримувати форму після вживання цих смачних страв, ведуча відвідує спортзал два рази на тиждень. Брускети вона з радістю готує вдома, експериментуючи з різними інгредієнтами. Її улюблені поєднання – це баклажани з помідорами, які завжди викликають тільки позитивні емоції.

Брускети з баклажанами за рецептом Катерини Виноградової

Ароматні та соковиті, можуть бути як закускою, так і основною стравою.

Для приготування вам знадобиться:

  • баклажан – 1 шт.
  • помідори – 2 шт.
  • червона цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • сіль – 1/4 ч.л.
  • олія – 5 ст.л.
  • каперси – 1 ст.л.
  • базилік – 1 ч.л.
  • перець чорний – 1/4 ч.л.
  • багет – 1 шт.

Спосіб приготування:

Спочатку розігрійте духовку до 190 градусів. Наріжте багет на скибочки завтовшки 1 см та викладіть їх на деко, вистелене пергаментом. У невеликій мисці змішайте оливкову олію, сіль і чорний перець, змастіть отриманою сумішшю хліб. Запікайте 10-12 хвилин до легкого золотистого кольору.

Очистіть і наріжте кубиками цибулю і помі­dори, подрібніть часник. Баклажан також наріжте на кубики розміром приблизно 2 см. Посоліть, витримайте в друшляку на 20 хвилин, а потім відіжміть зайву вологу.

На сковороді розігрійте олію та обсмажте цибулю до золотистого кольору. Зніміть з вогню. У ту ж сковороду налийте ще трохи олії та обсмажте баклажани протягом 15 хвилин до м’якості і золотистого кольору.

Додайте до баклажанів обсмажену цибулю, помідори, часник і каперси. Готуйте близько 8 хвилин, періодично помішуючи. Перед закінченням приготування додайте базилік. Потім на злегка охолоджені грінки кладіть по 1-2 ложки овочевої суміші та прикрасьте нарізаним базиліком. Смачного!

Поради: Додайте солодкий червоний перець, щоб покращити смак страви. Запечені баклажани будуть ніжнішими. Можна доповнити страву м’яким сиром або ароматними спеціями, такими як орегано. Не зайвим буде і хамон.