Король Великобританії завжди суворо ставився до свого здоров’я. Ще задовго до хвороби він віддавав перевагу простій, сезонній та органічній їжі замість важких м’ясних страв з насиченими соусами. Однак в останні місяці його звички в харчуванні зазнали серйозних змін: монарх рішуче відмовився від червоного м’яса, додавши в меню авокадо. Експерти назвали це «найбільшою жертвою короля».
Ці зміни розкрив Том Паркер-Боулз, син королеви Камілли.
«Я не дієтолог, але знаю, що їжа – це частина “ліків” для організму. Чарльз III відчуває, коли отримує те, що потрібно», – наголосив він.
Рішення Чарльза прокоментувала Дженні Бонд, колишня кореспондентка BBC з королівських справ.
«Король завжди стежив за раціоном – практично не обідав і протягом багатьох років свідомо уникав м’яса і риби два дні на тиждень», – заявила вона.
Бонд також зазначила, що останніми роками король зменшив споживання молочних продуктів, частково з екологічних міркувань, але тепер це пов’язано з медичними рекомендаціями.
«Він, імовірно, сумуватиме за органічним смаженим ягням, але абсолютно зосереджений на одужанні й зробить усе, що скажуть лікарі», – додала Дженні в інтерв’ю для OK.
Цікаво, що звички Чарльза в їжі давно стали предметом обговорень.
«На сніданок у нього завжди свіжоприготований хліб, миска фруктів, свіжовичавлені соки. Хоч би де Чарльз III перебував, його “сніданок-бокс” завжди з ним. Там шість видів меду, особливі мюслі, сушені фрукти та інші речі, до яких він ставиться з особливою увагою», – поділився королівський шеф-кухар Грем Ньюболд.
Навколо теми лікування короля безліч чуток, але очевидно одне: Чарльз III максимально використовує ресурси, щоб перемогти хворобу. Важкі часи переживає і його дружина Камілли: королева проходить лікування після інфекції дихальних шляхів. До цього дружина британського короля публічно підтримала дружину пасинка, Кейт Міддлтон, яка боролася з онкологічним захворюванням.