Ресторатор Алекс Купер закриває ще одну сторінку своєї колекції гастропроєктів, аби відкрити нову. Бістро Tachinomi, що працювало на Великій Васильківській, 29 з серпня 2024 року, попрощалося з киянами. Але у цьому ж приміщенні незабаром відкриється новий ресторан італійської кухні з шефинею з Італії.
Про завершення роботи заклад повідомив на своїй сторінці в Instasgram. Tachinomi, який став експериментом з азійськими смаками та естетикою, проіснував дев’ять місяців
“Ми завжди вірили, що все живе — змінюється. Як сакура, щороку опадає, щоби знову зацвісти. Це не прощання, а завершення красивого розділу, з якого почнеться щось нове”, – зазначили в команді закладу.
Втім, ця новина викликала у гостей та постійних відвідувачів шквал емоцій. У дописах кияни згадують фірмовий тачі-рол із тунцем, кацу сандо та попкорн з креветок. Багато хто жалкує, що не встиг відвідати бістро до його закриття.
Заклад відкрився у приміщенні колишнього ресторану Adelle — популярного місця, яке припинило роботу після початку повномасштабного вторгнення. Саме тут Купер вирішив реалізувати неканонічну, але емоційно та візуально багату інтерпретацію “смачної Азії”. У меню поєднувалися страви з японської, китайської, тайської та корейської кухонь.
Назва Tachinomi відсилає до японського формату “барів без посадки”, однак сам заклад нагадував атмосферний ресторан з великими вікнами, просторими залами й авторським інтер’єром. Впізнаваним елементом були й старі телевізори, на екранах яких транслювалося одне й те саме відео.
Як повідомляє Українське ресторанне медіа “Реве та стогне ресторатор”, Алекс Купер пояснює рішення закрити бістро прагматично: “Тут було всього два заклади. Обидва концептуальні. Тому все ок, а ще по тій стороні вулиці мало хто ходить”. І незабаром на цьому місці відкриється новий ресторан, вже з італійською кухнею. А Tachinomi, схоже, залишається у пам’яті гостей як один із найемоційніших гастропроєктів 2024 року.
Сніданки McDonald’s повернулися до Києва та області
Нагадаємо, Інформатор повідомляв, що мережа ресторанів швидкого харчування McDonald’s повернула ранкове меню у заклади Києва та області після паузи. Вибір на сніданок включає класичні “МакМафіни” з різноманітними начинками, а також роли з яйцем і куркою, яйцем і свининою або поєднанням яйця, свинини та бекону, і тости з сиром.
Але є й новинки. Так, у меню з’явились нові сніданкові варіанти — “Подвійний Чікен Фреш МакМафін” та тости з сиром і беконом. Їх можна замовити з моменту відкриття закладу о 07:00 ранку до 10:30, а через “МакДелівері” в додатку Bolt Food — до 10:15.
Також ми писали про те, що у Києві на Подолі відкрили “українську класику” – пивну з карасями у фритюрі та живим пивом. Заклад розташований на вул. Хорива, і є другим з такою концепцією у столиці – його “прототип” вже деякий час працює на Райдужному масиві. Є в меню і інші рибні позиції, та навіть мідії – але саме карасі мають привернути увагу спраглих за річковою рибою киян.