Аліна Гросу ризикнула приготувати дуже непросту страву

8 червня народилась українська співачка Аліна Гросу. Вона сама готує чудовий кіш з рибою. Рецепт пирога з сьомгою й двома видами сиру сподобається всім. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду. 

Аліна Гросу.

Кіш із сьомгою, броколі і сиром

Вам знадобиться: 

  • Борошно – 300 г.
  • Олія – 180 г.
  • Яйця – 2 штуки.
  • Сіль, цукор – до смаку. 

Для начинки:

  • Сьомга – 400 г.
  • Броколі – 300 г.
  • Твердий сир – 100 г.
  • Моцарела – 100 г.
  • Сіль – дрібка. 

Для заливки: 

  • Вершки – 200 г.
  • Яйця – 2 штуки.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Сіль, перець, приправи – до смаку.
Смачного!
Смачного!

Як готувати: 

Змішайте в блендері або ножем/руками, як зручно, борошно, сіль, цукор і масло – до борошняної крихти і додаємо в цю суміш два яйця. Скатайте в кулю тісто і поставте його в холодильник на півгодини.

Зробіть начинку. Обчистіть рибу від шкіри, кісточок і наріжте її кубиками, але не дуже дрібно, так смачніше. В киплячу воду киньте на три хвилини броколі, після цього дістаньте, наріжте невеликими кущиками і киньте в ємність з рибою.

Сир натріть на великій тертці і додайте його до сьомги й броколі, посипте все щіпкою солі і перемішайте. Тісто дістаньте з холодильника і викладіть його досить тонким шаром у форму. Попередньо форму змастіть вершковим маслом, бортики повинні бути десь 3 см. Проткніть його вилкою в декількох місцях і відправте в духовку при 180 С на 15-20 хвилин.

У цей час зробіть заливку. Змішайте вершки, яйця, сіль, перець, часник (попередньо подавіть). І знову повертайтесь до тіста. Дістаньте його з духовки тісто, зверху викладіть начинку і залийте все вершковою заливкою. Відправте знову в духовку вже на 40 хвилин.

Порада від Інформатора: їсти пиріг можна зі сметаною або в прикуску з кефіром.

Джерело