У відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка, апологета українського борщу, з’явився новий конкурент. Це знаменитість — співачка Алла Кудлай. 23 липня вона святкує свій 71-й день народження. Навіть у свої роки артистка виглядає неймовірно. Вона завжди сповнена енергії, усміхнена, красива та сильна, і все це завдяки правильному харчуванню, про яке неодноразово розповідала своїм шанувальникам.
Найкращий спосіб підтримувати сво Weight та виглядати добре в будь-якому віці, за словами Алли Петрівни, — це їсти менше. Також вона рекомендує зменшити споживання хліба, солодощів і картоплі. Ці продукти співачка вважає зайвими в своєму раціоні та не вживає їх вже майже 7 років. Лише інколи дозволяє собі розслабитися, після чого знову повертається до свого режиму.
Наприклад, артистка не може встояти перед борщем, особливо за власним рецептом. Вона отримала його у спадок від матері і стверджує, що з такими інгредієнтами чаша виходить просто чудовою. Загалом Алла Кудлай вважає, що борщ є гордістю та здоров’ям українців, а також візитівкою нашої країни. Вона поділилася рецептом свого борщу і зазначила, що таку страву готують лише на Чернігівщині, звідки вона родом.
Борщ по-чернігівськи від Алли Кудлай
Смак такого борщу є неперевершеним.
Вам знадобиться:
- телячі реберця або півник
- картопля
- червоний буряк
- білий цукровий буряк
- морква
- цибуля
- квасоля
- капуста
- томатний сік чи паста
- часник
- зелень
- сметана
Як готувати: Берете телячі реберця чи петуха, розділяєте на частини, заливаєте водою та ставите на вогонь. Коли закипить, дайте поваритися хвилин 10-15 і злийте цей бульйон. Помийте м’ясо і знову покладіть у каструлю, залийте водою. Додайте квасолю, червоний буряк і білий цукровий буряк. Варіть до готовності м’яса.
Потім почистіть картоплю та наріжте її на маленькі кубики, подрібніть цибулю та натріть на крупну тертку моркву. Нашинкуйте капусту. Подрібніть зелень і очистіть зубчик часнику. Коли м’ясо з буряком звариться, переходьте до приготування заправки. Обсмажте на пательні цибулю і моркву, додайте відварений натертий буряк та томатну пасту. Доведіть до готовності.
До бульйону з м’ясом і квасолею висипте картоплю і капусту. Коли все буде майже готове, додайте заправку і часник, перемішайте. Залиште на малому вогні приблизно на півгодини. Коли борщ готовий, додайте сметану та свіжий кріп. Смачного!
Порада від Інформатора: Щоб заправка не підгоріла і зберегла яскравий колір, до неї можна додати трохи бульйону під час приготування. Також у борщ можна покласти болгарський перець, а для аромату — лавровий лист і трохи чорного перцю.