Альона Омаргалієва насолоджується олів’є не лише під час Нового року, але й за ексклюзивним рецептом Тамерлана.

Відзначаємо день народження української співачки та авторки пісень Альони Омаргалієвої 17 вересня. Їй виповнилось 40 років. Прославилася вона, співпрацюючи у дуеті “Тамерлан і Альона” разом зі своїм чоловіком. Але згодом вирішила піти шляхом сольної кар’єри. Тим часом Тамерлан ще у 2022 році став на захист України. Її пісня “Мужчина” потрапила до хітів цього року.

Альона дотримується здорового харчування та активно займається спортом, тому має відмінний вигляд. Вона надає перевагу традиційній українській кухні. А от її чоловік любить оригінальні страви. Серед улюблених у Тамерлана – олів’є, але не за класичним рецептом. Він обожнює його з м’ясом криля та крабом. Виходить дуже ніжно та соковито. В одному з інтерв’ю співачка зізналася:

«Тамерлан обожнює салат олів’є з крилем. У мене навіть складається враження, що я готую його не лише на новорічні свята (сміється). Іноді сама пропоную його на вечерю, але частіше він просить».

Тож давайте і ми приготуємо унікальне олів’є, згідно з рецептом української співачки.

Салат олів’є з крабом і м’ясом криля

Олів’є виходить дуже легким та ніжним.

Вам знадобиться:

  • картопля – 120 г
  • крабові палички – 120 г
  • м’ясо криля – 100 г
  • яйця – 2 шт.
  • свіжий огірок – 120 г
  • зелений горошок – 75 г
  • майонез – 120 г
  • зелена цибуля – 15 г
  • петрушка – 15 г
  • лимонна цедра – 1/2 чайної ложки
  • оливкова олія – 15 мл
  • сіль, білий перець, чорний перець

Як готувати:

Спочатку відварюємо картоплю та яйця. Після цього очищаємо їх і нарізаємо невеликими кубиками. Також нарізаємо огірок, заздалегідь знявши шкірку. Всі інгредієнти перекладаємо у миску. Додаємо половину подрібненої цибулі, м’ясо криля і зелений горошок. Заправляємо майонезом, додаємо сіль і чорний перець за смаком. Перемішуємо.

В окремій мисці рвемо на волокна крабові палички, змішуємо їх з нарізаною напівкільцями цибулею та подрібненою петрушкою. Приправляємо білим перцем, лимонною цедрою, сіллю та оливковою олією. Викладаємо салат у форму за допомогою кулінарного кільця. Зверху гіркою додаємо суміш з крабових паличок. Смачного!

Додаткові поради: для того, щоб надати салату солодко-кислого смаку, ви можете додати грушу або яблуко. Для кремовості та насиченості смаку спробуйте авокадо. Оливки також можуть додати солонуваті нотки. Майонез легко замінити сметаною.